Qui fa servir el Pont del Congost?

Una passarel·la de gairebé 200 metres de longitud connecta des de fa més d´un any Vallona amb la resta de barris

Els barris de la zona nord de Nou Barris van créixer plegats durant els anys 60 i 70. Però el seguit d’autopistes que separaven els barris s’havia convertit en un obstacle infranquejable per a molts veïns. El Pont del Congost uneix des de fa un any i mig el barri de Vallbona amb Torre Baró i Ciutat Meridiana. La construcció d’aquest pont va millorar les comunicacions entre tots dos barris, separats per les autopistes i les vies de la renfe. Són 176 metres de longitud, destinats a la circulació de vehicles, els vianants i un carril bici. Dos ascensors, situats a cada extrem, faciliten l’accés a les persones amb problemes de mobilitat. El Pont del Congost ressol ara la connexió entre Vallbona i la resta de barris de la zona nord. Es va obrir al novembre del 2005, i des de llavors són molts els veïns que han transitat per sobre de les autopistes. D’opinions, n’hi ha per a tots els gustos. La Dolores, veïna de Vallbona i usuària del pont, ens explica que ara ho tenen molt més fàcil per anar al mercat, a l´ambulatori o al metro: ´a l´altra banda del pont tenim tots els serveis, el nostre barri ha guanyat molt. Ara no hem de fer servir els tunels que eren més insegurs per la manca d´enllumenat´. El Víctor, veí de Ciutat Meridiana i també usuari de la passarel·la, no opina el mateix: ´s´han deixat molts calers en aquest pont, massa al meu parer, i no calia tant. Els vianants el fan servir a la tarda, però gairebé no hi ha circulació de vehicles´. Al mig trobem veïns com l´Isaac, que viu al barri de Vallbona: ´a l´hivern gairebé no hi ha usuaris, però a l´estiu quan no fa tant de vent molta gent agafa el pont caminant o en bicicleta´. En un futur la passarel·la gaudirà de més usuaris, quan en una segona fase el pont connecti amb Montcada i Reixac gràcies a un vial de circulació.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies