Protegim-nos del sol!

Com evitar les cremades i altres efectes negatius a la nostra pell

El sol és una font de salut per a tots, però els primers banys al sol necessiten molta atenció. A banda de causar un envelliment de la pell, les cremades del sol són també un factor de risc. L´excés de sol pot provocar efectes negatius no tan sols a curt termini (cremades, irritacions, al·lèrgies), sinó també a llarg termini, com lesions oculars i problemes dermatológicos (envelliment prematur de la pell i càncer cutani). Tanmateix, evitar tot això costa molt poc:

– Cal protegir-se amb cremes protectores des del primer dia i 30 minuts abans d´exposar-se al sol. Les cremes protectores han de tenir filtre solar contra els raigs UVA i UVB, ser resistents a l´aigua i un factor de protecció adequat a cada tipus de pell, mínim de factor 15. Aplicar el protector solar 30 minuts abans de l´exposició i renovar cada 2 hores. Estar bru no és una protecció contra el sol. És necessari utilitzar sempre fotoprotectores, fins i tot sota l´ombrel·la o en els dies nuvolosos. Les cremes amb un índex de protecció elevat permeten el bronzejat evitant les cremades, però no protegeixen de l´envelliment cutani ni del càncer de pell.

– Les primeres exposicions al sol no han de ser mai de més de 20-30 minuts. Quan la pell comença a agafar color podem allargar el temps d´exposició.

– Cal evitar exposar-se a les hores de màxima insolació (migdia).

– També quan anem d´excursió o simplement estem llargues estones a l´aire lliure hem de vigilar amb el sol i protegir-nos totes les zones que estan exposades (cap, cara, espatlles, braços, cames, …).

– Cal beure líquids en abundància, encara que no es tingui sed. Evitar les begudes alcohòliques, amb cafeïna o molt ensucrades. Menjar més amanides i fruites. Evitar els menjars molt calents o copiosos.

– A casa, es recomana romandre en les habitacions més fresques. Reduir l´activitat física i descansar a l´ombra. Dutxar-se una o dues vegades al dia, o bé humitejar la pell amb tovalloles humides. Utilitzar roba de colors clars, lleugera i àmplia.

– És molt recomanable utilitzar barret i ulleres de sol fosques homologades que filtrin radiacions UVA i UVB. Per a aquelles parts del cos que no puguin ser cobertes, com la cara, cal utilitzar cremes fotoprotectoras d´índex elevat.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies