Els nens i el sol

Cal protegir els més petits i evitar futurs efectes negatius

El sol és una font de salut que acompanya a la majoria de les activitats que desenvolupen els nens, però a l´excés pot provocar-los efectes negatius. Els efectes nocius de la llum solar són acumulatius. Atès que la major exposició al sol té lloc dels 0 als 18 anys d´edat, és molt important que els pares prenguin consciència sobre els perills del sol i actuïn per a protegir la salut futura dels seus fills des del seu naixement.

La iniciació primerenca en conductes de cura i protecció davant del sol, pot disminuir el risc d´un nen a desenvolupar un càncer de pell. Per a protegir eficaçment als nens mentre gaudeixen a l´aire lliure, cal tenir en compte algunes mesures de fotoprotecció fonamentals:
– Controlar les activitats a l´aire lliure durant les hores de major radiació solar, entre les 11 i les 16 hores.
– Ensenyar als nens la Regla de l´Ombra: Si la seva ombra és més curta que ells mateixos, els llamps solars estan en la seva major fortalesa, i és més probable que es cremin. Protegir als nens amb gorra i samarreta seca i opaca.
– Utilitzar ulleres de sol fosques homologades, que filtrin les radiacions UVA i UVB. Utilitzar una crema amb filtre solar enfront dels llamps UVA i UVB, amb un factor de protecció mínim de 15. Aplicar la crema fotoprotectora 30 minuts abans de l´exposició, especialment en el nas, les galtes, les orelles, els llavis i altres zones que no cobreixi la roba.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies