Mirada amb objectius benèfics a la infància robada dels infants del Congo i Rwanda

Les germanes missioneres de la Fundació Juan Bonal mostren la quotidianitat dels orfes de les guerres tribals

El Centre Cívic Can Basté inaugura aquest vespre una exposició fotogràfica que té com a objectiu obrir-nos els ulls i recordar-nos que encara queden molts nens i nenes al món que no gaudeixen d´infància. La Fundació Juan Bonal (http://www.fundacionjuanbonal.org) ens porta les instantànies que ens mostren com nens i nenes hereus de les guerres tribals i dels interessos internacionals de Rwanda i el Congo diàriament dissenyen les seves pròpies estratègies de supervivència. Un recorregut ambientat en 24 imatges, acompanyat d´un vídeo sobre la infància en aquests països i el treball de les missioneres de la fundacio, que convida a reflexionar sobre la sort de qui gaudeixen de la seva oportunitat en la vida en contraposició amb qui manquen d´ella. Però més enllà de mostrar aquesta ´infància oblidada´, l´exposició pretén millorar la sort d´aquests nens. Per això la fundació missionera ha editat un catàleg amb les fotografies que es podrà adquirir al mateix centre cívic. A més, qui ho desitgin disposaran d´un mercadet solidari en el qual preparar els seus regals, quadres, figures, joiers, plata, bijuteria, etc. Els beneficis aniran a la Fundació Juan Bonal, per a la construcció d´una escola i de llars per a nens orfes. El 100% de les aportacions i donatius s´envia a les missioneres en la destinació, ja que els costos de la citada Fundació són satisfets íntegrament per la Congregació. Fins ara, la fundació ha construït als seus centres al Congo i Rwanda serveis com un dispensari mèdic, atenció hospitalària i un centre nutricional. S´ha construït també una escola en el districte de Mukila i diverses llars per a aquests nens orfes de la guerra en els poblats de Kivumu i Mugina.

Segons expliquen a la seva web, la Fundació Juan Bonal està formada per gairebé 3.000 monges missioneres de la Congregació de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, i recullen l´esperit de servei als més pobres que van engegar els fundadors, María Ràfols i el pare Juan Bonal.

Exposició ´Congo i Rwanda. Una infància oblidada´
De l´1 d´octubre fins al dia 10
Lloc: Centre Cívic Can Basté, Pg Fabra i Puig 274.
Horari: de 10 a 13h i de 17 a 21h
Inauguració: Avui a les 19:30h

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies