Els gallecs celebren el ´Domingo das Mozas´ en el marc de les festes de Sant Froilan

La missa i processó en honor al sant centren les celebracions d´avui

Els gallecs de Barcelona celebren avui el seu gran dia a la Seu del Districte de Nou Barris. Si des de divendres han pogut gaudir de folklore, festa i gastronomia de la seva terra, aquest migdia, a les 12h se celebra l´acte central: la missa i la processó en honor de Sant Froilan, una jornada que han batejat com a ´Domingo das Mozas´. L´onomàstica va ser en realitat el passat dijous, 4 d´octubre. Sant Froilan va nèixer a l´actual província de Lugo a principis del segle IX. Amb 18 anys va decidir sepultar-se al mont Corueño per dedicar-se a la perfecció i la unió amb Déu. Però més tard va encaminar-se a la vida apostòlica, recorrent tota Galícia, fins que finalment va ser nomenat Bisbe de Lleó, ciutat on reposen les seves restes. A les processons i misses que organitzen cada any a Nou Barris els Amics de Sant Froilán, sempre podem veure una petita figura del sant, amb el seu característic bastó i un llop als seus peus. Segons diu la llegenda, el sant es va trobar un dia amb un llop mentre estava resant. Un llop famolenc va atacar l´ase del sant, però Sant Froilan el va convèncer amb paraules pau i amor de lo contrari. Des d´aleshores, el llop sempre el va acompanyar, al costat de la seva cama dreta, duent-li les alforges. No sabrem mai si això va ser veritat o no, però sí que sabem del cert que el pop, el pernil i el vi que podem consumir a la fira instal·lada a la Plaça Major del Districte són de la millor qualitat. Per això, us deixem amb la programació per al dia d´avui:

7 d’octubre: ´Domingo das mozas´

11 h: Banda de Gaitas Toxos e Xestas de Barcelona
12 h: Missa en honor a Sant Froilan
13 h: Processó acompanyada per la Banda de Gaitas Toxos e Xestas
14 h: Orquestra Ledicia Espectáculo
17.30 h: Grup folklòric Toxos e Xestas
18.30 h: Orquestres Poceiro i Ledicia Espectáculo

A la imatge, un instant de la processó de l´any passat.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies