´Paraules amb història´ a Torre Llobeta i Vilapicina.

Els veïns i veïnes recordaran com era el paisatge quan hi van arribar a la zona

El barri de Torre Llobeta rep el seu nom de l´antiga masia que actualment acull el centre cívic i la biblioteca. Es tracta d´un edifici de planta quadrada construït al segle XV, amb pati i escala interior, que disposa d´elements d´una gran bellesa, com els grans finestrals gòtics decorats o la porta ogival. Els seus entorns es van anar poblant amb el pas del temps. L´any 1928, els terrenys que pertanyien a la finca de Torre Llobeta van ser venuts a l´exèrcit. Durant la guerra, la masia de Torre Llobeta va ser la seu del comitè revolucionari del barri i sembla que va acollir membres de les Brigades Internacionals. Posteriorment van ser adquirits per l´Ajuntament republicà i, després de la guerra, van ser destinats a la construcció d´habitatge social. Així va néixer el polígon de Torre Llobeta, situat entre el barri de Vilapicina i el passeig de Maragall, i compost per onze blocs d´habitatges que van ser ocupats entre els anys 1952 i 1955.
Entre els anys seixanta i setanta es va produir una aferrissada disputa entre els partidaris d´enderrocar Torre Llobeta, que llavors presentava un estat ruinós, i els que en defensaven la conservació, entre els quals cal citar entitats com la dels Amics de la Ciutat i l´Associació de Veïns de Torre Llobeta. L´any 1983, després d´una acurada restauració, Torre Llobeta es va transformar de palau medieval en Centre Cívic.

Aquests episodis són alguns dels que es recordaran aquest vespre a les 20 h al Centre Cívic Torre Llobeta, que acull una nova trobada de les ´Històries de Cafè´ organitzades per l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. En aquesta ocasió es recordarà com eren els barris que envoltaven la masia de Torre Llobeta donant la paraula als veïns i veïnes, veritables protagonistes d’una història feta de vivències i records. Tot això acompanyat d´un bon café i un ambient distès.

Històries de cafè
Horari: 20 h
Lloc: Sala d’actes del Centre Cívic de Torre Llobeta (Carrer Santa Fe, 2. Barcelona)
Centre Cívic de Torre Llobeta
Santa Fe, 2 bis
Més informació:
Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris
Tel. 93 353 95 16

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies