La Generalitat licita el projecte de la nova estació de la línia 3 a la Trinitat Nova

La nova estació tindrà una andana central de 8 metres d´amplada i dos accessos adaptats

La prolongació de la línia 3 entre Canyelles i la Trinitat Nova, passant per les Roquetes, està cada dia més a prop. De fet, el túnel ja està obert i ja s´ha iniciat la instal·lació de les vies. Ara el Consell d’Administració de GISA (Gestió d´Infraestructures, s.a.), ha adjudicat per un import de 36 milions d´euros un paquet de sis actuacions al llarg de la línia 3 amb l’objectiu de garantir el manteniment de la xarxa per dotar la ciutat d’un transport públic col·lectiu de qualitat que afavoreixi la mobilitat sostenible al territori.
Aquestes obres se centren majoritàriament en l´acondicionament de la línia i inclouen l’interior de les instal·lacions de la nova estació de Trinitat Nova per a la línia verda i la millora de la xarxa elèctrica en diversos punts. La nova estació compta amb un pressupost de 9,6 milions d´euros i s’ubicarà a 19 metres de profunditat.
El projecte preveu que l´andana central tingui 8 metres d’amplada. Disposarà de dos accessos a l’exterior, un des de la plaça del Parc de Trinitat Nova i un altre des del carrer de Xafarines. L’accés exterior des de la plaça permetrà l’entrada directe al vestíbul, de 340 m2 de superfície, sense haver de superar cap desnivell, i disposarà d’ascensor, escales mecàniques i convencionals per connectar amb l’andana central. D’altra banda, l’accés des del carrer de Xafarines comptarà amb una rampa, escales mecàniques i convencionals i ascensor per connectar amb el vestíbul, a diferent nivell, i l’andana.
A més, l’estació actual de la línia 4 disposarà d’una connexió amb la nova estació de Trinitat Nova de la línia 3, amb escales mecàniques, escales convencionals i ascensor d’accés a l´andana.
Els treballs inclouen també la impermeabilització de l’estació, l’adequació de l’enllaç amb la línia 4 i de l’àrea de serveis habilitada per a la subcentral, així com la construcció del paviment, el revestiment i els sostres. L’actuació es completarà amb la instal·lació dels sistemes de ventilació a l’estació i el túnel, la instal·lació elèctrica de mitjana i baixa tensió, l’enllumenat general i d’emergència, i la col·locació dels elements de protecció contra incendis.
Finalment, es col·locarà una nova senyalització de l’interior i l’exterior de l’estació, així com màquines expenedores i sistemes de control d’accés a l’estació i d’automatització de portes.
D´altra banda, els treballs d’excavació dels pous d’accés a les andanes de l’estació de Roquetes i Trinitat Nova estan pràcticament enllestits, només pendents dels últims acabats d’arquitectura interior. Aquesta actuació, que compta amb un pressupost global de 142,8 milions d´euros, es preveu que s’enllesteixi la tardor de 2008.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies