El PAD de Nou Barris aposta per la cohesió social i l´equilibri entre els barris

Roquetes,Torre Baró, Ciutat Meridiana i Vallbona rebran millores socials i urbanístiques per igualar-se a la resta del districte

El Pla d´Actuació del Districte de Nou Barris per al 2008-2011 ja és una realitat. El document, que recull les actuacions que es faran als diferents barris, va ser aprovat al darrer plenari, celebrat el passat dimecres dia 5 de desembre (a la fotografia).
´Aquesta prosposta de PAD el que vol realment és fer un equilibri territorial, i treballar en la línia de garantir una cohesió social, és a dir, garantir un mateix nivell de qualitat de vida en tots els barris del nostre districte – explica Carmen Andrés, Regidora del Districte de Nou Barris- En aquest sentit s´ha de fer una incidència més gran en els barris situats al nord del districte (Ciutat Merdiana, Torre Baró, Vallbona i Roquetes). En aquest moment, tots ells (menys Vallbona) gaudeixen dels beneficis econòmics de la llei de barris de la Generalitat´. Els barris de Roquetes, Ciutat Meridiana i Torre Baró gaudiran d´unes millores socials, i també urbanístiques, d´accessibilitat (tant a les cases amb temes d´ascensors com als carrers), i d´ajudes per a la rehabilitació d´habitatges. Bona part d´aquestes millores aniran financiades per la llei de barris de la Generalitat de Catalunya. En el cas de Vallbona, que encara no té llei de barris, el Districte començarà a definir el planejament del futur barri de Vallbona, situat dins un projecte d´infraestructures ferroviàries i de carreteres molt important. ´En aquest moment el que ens importa és aclarir com quedarà tot aquest projecte, per després definir com quedarà en un futur el barri de Vallbona i poder tirar endavant els diferents projectes´, afegeix Carmen Andrés.

Un altre punt destacable dins el PAD de Nou Barris és la intenció del Districte de Nou Barris de recuperar una part del patrimoni històric per als veïns. ´Es tracta de recuperar les masies de Can Carreres al barri de la Guineueta, Can Verdaguer i Can Valent a Porta, i l´anomenada ´Granja del Ritz´ a Vallbona, per després donar-lis un ús per a cadascun dels barris als que pertanyen´, afirma Carmen Andrés.
El PAD de Nou Barris per al 2008 -2011 recull també algunes de les propostes que les diferents entitats i veïns dels districte han aportat durant el procés de participació.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies