Matemàtiques i violins a l´IES Oriol Martorell

El centre de secundària artística combina la docència tradicional amb la formació musical del seus alumnes

Els alumnes de l´IES Oriol Martorell van a classe, com la resta d´estudiants, amb la cartera, l´estoig i els llibres, però a més, porten una cosa que els fa diferents: el violí, la flauta o qualsevol altre instrument de música. I és que aquest és un centre de secundària especialitzat en educació artística musical. Una classe està estudiant matemàtiques mentre ben a prop una alumna fa una classe de piano i altres afinen els seus violins. Als passadissos es barregen les músiques i les fundes dels instruments. Els alumnes provenen sobretot del CEPA Oriol Martorell, al barri del Verdum, on els nens i nenes han combinat la primària amb la formació en dansa o música. Després, aquells alumnes que van optar per continuar amb la dansa, van marxar a l´Institut del Teatre o altres centres, mentre que altres dels que han volgut seguir formant-se en la pràctica d´instruments musicals han passat al IES Oriol Martorell, amb seu al barri de Canyelles. Un exemple són l´Enara i la Laia. ´Fem les hores normals de classe de matemàtiques, llengua, anglès, etc i després fem les hores d´orquestra, cant coral, violí…´, explica la Laia. ´Combinar la docència de les assignatures clàssiques amb les artístiques no és fàcil. S´aconsegueix reduïnt molt el temps per dinar i fent més hores que la resta de centre – afirma la María Paricio, directora de l´IES Oriol Martorell – Aquest és l´únic centre d´aquesta mena que existeix a Catalunya, i per tant són molts els que volen venir aquí a estudiar. Els joves han de passar una prova per poder entrar. Alguns fins i tot, passen la prova però no treuen prou nota i es queden fora´. Les classes musicals es divideixen entre aquelles en petits grups (vent, corda, piano, …) i les conjuntes en orquestra. Els alumnes, a més, ofereixen recitals i concerts arreu de Barcelona i Catalunya. Quan acabin a l´IES Oriol Martorell, aquells que ho tinguin ben clar continuaran amb la seva formació com a músics, i qui sap si entre ells hi ha un nou geni.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies