La Generalitat aprova el pressupost per construir el CAP de les Cotxeres de Borbó

El complex sociosanitati es començarà a construir durant el primer semestre de 2008

Els veïns de la Torre Llobeta reben una molt bona notícia. Tres anys després de la sortida del darrer bus de les Cotxeres de Borbó, la Generalitat ha aprovat la partida per construir als terrenys un dels projectes sociosanitaris més ambiciosos de Catalunya. Es tracta d´una partida de 348 milions que es traduiran en sis centres de salud. Inclourà un CAP, un centre de diagnosi per la imatge; un centre d’atenció d’urgències, un centre de rehabilitació, un centre de salut mental per a adults i un centre sociosanitari amb una àrea d’internament i un hospital de dia

El nou Centre d’Atenció Primària que es construirà a les Cotxeres Borbó descongestionarà els del Turó de la Peira, Rio de Janeiro i Chafarinas. El CAP tindrà una superfície de 2.300 m² i donarà servei a 24.000 habitants, amb la possibilitat d’estendre les prestacions a 3.000 habitants de les àrees properes.

El centre de diagnosi per la imatge permetrà reduir el temps d’espera per a la realització de proves diagnòstiques com ara radiografies, mamografies i ecografies, i donarà servei a unes 250.000 persones, entre els habitants de Nou Barris i dels àmbits de proximitat territorial al centre de diagnòstic.

El complex sanitari de les Cotxeres Borbó també allotjarà un centre d’atenció a les urgències dels pacients que poden arribar a l’hospital pel seu propi peu (urgències de nivell 1), amb l’objectiu de descongestionar els serveis d’urgències de la Vall d’Hebron i Sant Pau. Es preveu que el nombre de casos atesos en aquest centre sigui de 35.000 l’any per als districtes de Nou Barris i Horta-Guinardó.

El nou centre de rehabilitació de les Cotxeres donarà servei a aquells pacients que necessitin tractaments de traumatologia, reumatologia o fisioteràpia. D’aquesta manera, es millorarà l’oferta de rehabilitació ambulatòria bàsica a 250.000 habitants de Nou Barris i part d’Horta-Guinardó.

El projecte impulsat avui pel Govern preveu també la construcció d’un Centre de Salut Mental que completarà l’oferta d’equipaments d’aquestes característiques a Nou Barris sud. El centre atendrà uns 80.000 habitants d’aquesta zona del districte.

Finalment, el complex sanitari de Cotxeres Borbó inclourà un hospital de dia amb 50 places, i un centre sociosanitari amb 205 llits per a internaments de llarga estada. Cal destacar que actualment el districte de Nou Barris no disposa de cap centre d’aquestes característiques.

El complex és un dels projectes sanitaris més ambiciosos de Catalunya. Aquests centres es començaran a construir aquest primer semestre en els més de 22.000 m² de les Cotxeres Borbó, on en un futur compartiran espai amb altres equipaments, com ara un centre de dia per a la gent gran, una biblioteca i un pavelló esportiu. El termini d’execució de les obres serà de divuit mesos, per tant a finals de 2009 estaran acabades i en 2010 podrà entrar en funcionament. La creació del complex sanitari és fruit d’un conveni de col·laboració que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona van signar el juliol de 2004 per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària de la ciutat de Barcelona. El recinte de les Cotxeres també acollirà la nova seu del Departament d’Acció Social i Ciutadania, en uns terrenys de 4.567 m² al carrer de Costa i Cuixart.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies