Visió històrica del paper de les dones a l´Ajuntament de Barcelona

Una exposició a la Seu del Districte ret homenatge a professionals especialitzades i polítiques

La Seu del Districte de Nou Barris acull fins al 28 de febrer l’exposició ´Dones a l’Ajuntament de Barcelona´, un recorregut històric que s´inicia a les darreries del segle XIX, quan diverses professionals especialitzades, com ara llevadores, mestres, odontòlogues i professores, s´incorporen a diversos serveis municipals. Organitzada per l´Arxiu Municipal de Barcelona, es tracta d’una presentació històrica sobre l´accés de les dones a l´Ajuntament de Barcelona, així com els serveis específics per a dones de titularitat municipal, a partir de documents, publicacions i fotografies del fons municipal.

La mostra està dividida en dos grans àmbits temàtics:

1. El personal de l’Ajuntament de Barcelona:

– El personal polític: tracta de la incorporació de les dones a l’àmbit polític de la corporació municipal, a partir de l’Estatuto de Primo de Rivera, el 1924, i de les regidores republicanes.

– El personal administratiu: tracta de la incorporació de les dones com a auxiliars, des de finals del segle XIX, fins a l’accés de les dones a categories superiors durant els anys trenta.

– El personal especialitzat: des de les darreries del segle XIX hi ha diverses dones en sectors especialitzats, com ara llevadores, odontòlogues, mestres, professores de música, químiques, metgesses, i un llarg etcètera.

2. Els serveis: aquest àmbit temàtic tracta dels serveis creats per l’Ajuntament i específicament adreçats a les dones, com ara el servei tocoginecològic municipal, el dispensari d’embarassades pobres, la Casa Municipal de Lactància, l’Escola Municipal de Labors i Oficis de la Dona, etc.

Exposició: ´Dones a l’Ajuntament de Barcelona´
Fins al 28 de febrer
Lloc: Seu del Districte de Nou Barris
c/Doctor Pi i Molist, 133
Horari: 8.30 a 20 h, de dilluns a divendres

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies