L’Ajuntament precinta l’antena de telefonia mòbil del carrer Boada

Els veïns de la Prosperitat han lluitat des de l´any 2005 per aconseguir la retirada de l´antena, situada sobre l´edifici de Telefònica

Els veïns de la Prosperitat respiren més tranquils des de fa uns dies. Després de 3 anys de lluita, l’Ajuntament ha precintat l’antena de telefonia mòbil instal·lada a l´edifici de Telefónica del carrer de Boada número 20, complint una sentència judicial del passat mes de desembre.
Aquesta antena es va començar a instal·lar fa 11 anys i de mica en mica es va anar ampliant. Els veïns van denunciar el 2005 la il·legalitat de l’antena, i van reclamar a l’Ajuntament que la precintés ja que la consideren perillosa per a la salut. Després de rebre centenars de signatures, Districte de Nou Barris va comprovar que l’antena no tenia llicència mediambiental, ni complia les ordenances municipals relacionades amb paisatge urbà. ´Hem aconseguit que es tanqui per il·legal. Vam començar l’any 2005, es va reunir unes 800 signatures dels veïns i es van presentar al districte, i es va demanar que aquesta antena es retirés. – explica Josep Fernándiz, vicepresident de l´Associació de Veïns de la Prosperitat- Vam comprovar que aquesta antena no tenia cap llicència d’activitats ni llicència mediambiental. Vam començar un procés d’intentar legalitzar-la i indubtablement aquesta antena té el problema que no acompleix la normativa que avui en dia existeix de paissatge urbà de la ciutat de Barcelona. Vulnera d´una banda la normativa de paisatge urbà de Barcelona perquè aquest tipus d´antena està prohibit a la ciutat, i també vulnera l´alçada que té per l´amplada del carrer, i tampoc té la llicència mediambiental´. Fets ratificats per la sentència judicial de desembre passat. Des d’aleshores els veïns esperaven el precinte de l’antena però Telefònica va evitar l’entrada dels tècnics municipals reiteradament i va intentar aconseguir les llicències necessàries. Ara, l’Ajuntament ha denunciat l’empresa de telefonia per un posible delicte d’obstrucció a la justícia.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies