´Records de l´escola´ durant la Festa Major

Els ex alumnes del centre Hermenegildo Giner de los Ríos presenten un llibre amb els records de la seva educació als anys 30 sota la II República

En el marc de la festa Major de Nou Barris, molts avis i àvies han tornat a reviure els records de l´escola. La Dora Serra ha presentat el llibre ´Records d´escola´ sobre la història de l´escola Hermenegildo Giner de los Ríos de les Cases Barates d´Horta, a través dels testimonis dels alumnes que hi van estudiar als anys 30. Aquesta escola tenia una peculiaritat: va ser una de les onze que es van crear durant la II República seguint uns principis pedagògics renovadors. La Dora Serra els coneix bé, perquè era una de les alumnes. ‘En aquell any 31 es van fundar 11 escoles aquí a Barcelona, la última va ser aquesta. Era una escola que avui dia les meves nétes fan algunes coses de les que jo feia, com si fossin una novetat, i jo estava cansada de fer-les.-explica la Dora Serra- Des de prendre el servei metereològic cada matí, cosa que ara està tan de moda parlar del temps, a tenir un tros de jardí o d’hort per poder cultivar, per estudiar ciències. També fèiem colònies d’estiu, podiem anar als banys durant la temporada, ens hi portàvem, teníem excursions, aquestes coses que ara fan les escoles, doncs ja ho fèiem nosaltres´.
La Dora Serra i els seus companys recorden amb enyorança els seus professors i professores. ‘A la nostra escola no es pegava. I era magnífic perquè no teníem exàmens – explica la Dora- eren els mestres els que havien de fer una valoració amb el director cada mes i sabien bé com estàvem els seus deixebles’.
A l´acte de presentació del llibre molts ex alumnes d´aquesta escola es van retrobar i van tornar a compartir vivències enmig de l´ambient de la Festa Major de Nou Barris. Una festa que encara la recta final amb una programació de luxe. Per avui divendres, la programació és la següent:

19h. Concerts de banda, amb la banda de la Fundació de l’Escola de Música la Guineu
Pl. Virrei Amat

22.30h. Concert amb els grups Antònia Font i Se atormenta una vecina
Pl. Major del Districte

Notícia publicada per Nou Barris Televisió