Records de l´Olimpíada Popular de Nou Barris

Una lluita històrica que reclamava zones esportives al districte

Actualment, Nou Barris disposa de múltiples posibilitats per fer esport: piscines, camps de futbol, poliesportius, canxes de bàsquet, i fins i tot una pista d’atletisme. Però als anys setanta el panorama era ben diferent. Sense serveis més bàsics com ara escoles o transport, o fins i tot carrers pavimentats, el fet de tenir un poliesportiu era un altre objectiu dins una llarga llista. En el cas de les Roquetes, ja havia sorgit el poliesportiu privat de Brafa, però amb un gran inconvenient: essent com és de l’Opus Dei, les dones tenien l’entrada prohibida. I un bon dia, els veïns de les Roquetes i el Verdum, van decidir que era el moment de reclamar zones esportives a la zona. I per fer-ho, van optar per demostrar com estaven de forma, amb l’organització de l´Olimpíada Popular de Nou Barris, celebrada l´any 1973 a les Roquetes i el Verdum. Van ser unes olímpiades on no hi va faltar la torxa, encesa en una foguera a l’actual Via Favència, ni el salt de longitut, ni les curses ciclistes, ni les curses atlètiques per les fortes pendents i escales del barri. Tampoc va faltar la festa final. El poliesportiu arribaria uns anys més tard, al carrer de l’Artesania.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies