Les Roquetes es prepara per a l´arribada del metro

Els veïns celebraran a la tardor la inauguració de la prolongació de la línia 3

La tardor arribarà enguany a les Roquetes acompanyada del primer tren de la línia 3 de metro. Després d´anys de lluita i reivindicació, a finals de l´any 2003 van començar les obres per prolongar la línia 3 des de Canyelles fins a les Roquetes i Trinitat Nova, on enllaçarà amb la línia 4 i el metro lleuger. Les obres es van iniciar construint un tunel de 2 quilòmetres des de tots dos extrems, i també al centre de les Roquetes, on ha fet falta recòrrer a les voladures controlades per fer front al complex perfil orogràfic del barri, composat fonamental de roques. Els veïns han estat informats en tot moment del procés de l´obra, i fins i tot hi han col·laborat activament. ´Era una obra complexa, tant per l´orografia del terreny com per la densificació de blocs d´habitatges, a més de la presència d´una escola just al costat d´una futura boca de metro -explica Carme Andrés, la regidora de Nou Barris- No és fàcil baixar camions de sorra, entrar i sortir maquinària en uns carrers com els de les Roquetes. Per això se´ls hi ha explicat tots els detalls, i ells mateixos ens han aportat els seus consells perquè les obres afectessin el mínim posible a la seva vida quotidiana i al seu entorn´. A hores d´ara, veïns i tècnics treballen per acabar de definir el disseny de la futura estació, una estació ubicada a la cruïlla dels carrers de Jaume Pinent, Les Torres i Romaní, a 50 metres de profunditat.

La mobilitat a les Roquetes no tan sols millorarà gràcies al metro sinó que ve acompanyada d´altres mesures. Per començar, el projecte del metro ha comportat la instal·lació d´ascensors i escales mecàniques al barri. A més, la Llei de Barris suposa moltes altres millores, com ara la col·locació de baranes i paviment antirelliscant en els carrers, sobretot aquelles de fortes pendents, i la instal·lació de fitons per protegir els vianants.

Els veïns guanyaran també amb l´arribada del metro noves zones urbanitzades, com ara una nova zona verda sota la plaça del Pàrquing, on surt una de les dues boques de metro (a la imatge, la zona on es construirà la nova plaça). ´Es treballa en la urbanització d´uns 5.000 metres de carrer i places – afirma la regidora Carme Andrés- Tot plegat serà un gran canvi per a les Roquetes. Un gran avenç en mobilitat i accessibilitat dins el barri. A més, els equipaments més importants del barri, com ara l´ambulatori, les escoles, l´Ateneu i Serveis Socials es troben a l´entorn de les sortides del metro, i queda així vertebrat un nou eix referencial al barri´.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies