El CEIP Mestre Morera, premiat per la Fundació Lluís Carulla

El guardó reconeix al centre la seva tasca d´integració dels nens i nens d´orígen immigrant

El CEIP Mestre Morera de Ciutat Meridiana ha estat premiat per la Fundació Lluís Carulla per la seva tasca d’integració dels nens i nenes d’origen immigrant. L’escola escolaritza uns 214 nens, 65 % dels quals són d’origen immigrant i han passat per les seves dues aules d’acolliment.
En aquests moments, l’escola compta amb un aula d’acolliment centrada en la llengua com a matèria i un altra que desenvolupa un projecte de filosofia. A més, hi ha unes hores dedicades als menors que estan condicionats per algun procés de dol, ja sigui migratori o per altres motius. La iniciativa va sorgir ara fa sis anys, quan es van posar en marxa les aules d’acolliment. Es va començar atenent als nens que acabaven d’arribar però ràpidament es va veure que hi havia una condició que impedia un desenvolupament curricular i un aprenentatge més fluïts, que era la qüestió afectiva. D’aquestes necessitats van néixer els grups de conversa dins l’aula d’acolliment, però amb una particularitat: la matèria eren les persones i el tema de les xerrades era el dol que es produeix amb la migració. Més tard la conversa va centrar-se en el dol en general, perquè es va detectar que els menors que no havien emigrat també havien passat per aquest tipus de processos, encara que per altres causes.
L’escola també esta vinculada al projecte de filosofia 318 i ha posat en marxa cursos de català per a famílies per segon any consecutiu. Aquesta és la manera que han trobat per beneficiar el desenvolupament personal i grupal. D’aquí pengen altres objectius transversals en el procés educatiu, com l’ajut mutu, el foment del bon ambient a la classe, el respecte i la capacitat de treball.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies