Els Consells de Barri ajudaran als veïns a definir les necessitats de cada territori

Una fòrmula participativa elaborarà Plans Estratègics a partir del 2010 que s´ajustaran a la realitat més propera

L´Ajuntament definirà en uns dos anys quins són el mínim d’equipaments, serveis i activitats necessaris a cada barri. Ho farà a partir de la participació dels ciutadans i les entitats. A districtes com l’Eixample o Gràcia ja es troben en funcionament els Consells de Barri, un òrgan de participació que aviat s’extendrà a la resta de barris de Barcelona.
Els Consells de Barri tracten totes els temes que corresponen a cada zona. En aquests Consells, la ciutadania pot participar tant a través de les seves entitats com a títol individual. Gràcies a la constituació d´aquests Consells, cada barri decidirà el seu propi Pla Estratègic per dotar-se d’aquelles qüestions que estimi prioritaries.
Amb aquesta fòrmula participativa, s´assoleix una reivindicació històrica de la Coordinadora d´Entitats i Associacions de Veïns de Nou Barris, que sempre ha demanat un anàlisi de la situació real de cada barri i un pla d´equipaments que s´ajusti a cada territori.
L’anàlisi de les necessitats de cada barri es farà durant el segon semestre de 2009.
Un cop feta la diagnosi, al llarg del primer semestre de 2010 s´elaborarà d´un Pla Estratègic per a cada un dels 73 barris de la Ciutat.
A la confecció d´aquest Pla Estratègic es comptarà amb els Consells de Barri i la participació i aportacions fetes per les entitats, veïns i veïnes de cada barri. Aquests Plans Estratègics es desevoluparan en un plaç de deu anys entre 2010- 2020.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies