Esperant notícies sobre la seva expropiació

Alguns dels veïns de Torre Baró afectats per la reforma del barri podran optar a un dels nous pisos de la zona 1

Torre Baró afronta el seu canvi integral. La part baixa del barri ja comença a agafar forma. En els darrers mesos, Regesa ha iniciat les obres de les noves promocions d’habitatges. Més de 300 habitatges on es reallotjaran alguns dels veïns de la part alta del barri. La intenció de les administracions és crear un nou centre del barri i fer desaparèixer les cases que actualment es troben a la muntanya. Al marge de les transformacions urbanístiques i els canvis, viu gent com l´Anna Mitllà: a l´espera del que li diuen les administracions. Des de l´any 94 sap que casa seva està afectada pel procés d´expropiacions a Torre Baró i que en un parell d´anys haurà de marxar. ´Tota la meva vida he estat aquí, tota la meva vida. I em sap greu perque això és mitja vida, el pati aquest amb quatre flors encara que no tingui res més´, explica l´Anna Mitllà. Ella i el seu marit viuen des de fa 34 anys amb unes vistes privilegiades al ben mig de la muntanya. Però amb la reforma del barri els seus terrenys es convertiran en una zona esportiva. El matrimoni, com altres famílies de la part alta de Torre Baró, podran optar a un dels nous habitatges que s´estan construint a la part baixa. ´Per a mi serà matar-me, perque serà tancar-me, com els ocells tancats en una gàbia, però reconec que la casa ja té moltes mancances i aleshores necessito una altra vivenda – assegura l´Anna- Si t´han dexpropiar, com més abans millor, enlloc de deixar fer més malbé la casa, que no tinc mitjans per arreglar-la i no puc anar a trucar a cap porta perquè vaig anar al banc i m´ho van denegar, ja que si la casa està afectada d´expropiació, no et deixen cèntims´.
Un dels temors de l´Anna és poder afrontar els costos d´aquest canvi. Ella i el seu marit passaran aviat dels 70 anys i els seus recursos econòmics són molt limitats. Però de moment l´únic que poden fer és esperar. I l´Anna deixa passar el temps mentre gaudeix de la tranquil·litat del seu pati.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies