22è Concurs Literari de Nou Barris

Districte i el centre cívic de Torre Llobeta convoquen fins al 20 de març una nova convocatòria del certamen

Des de fa anys, un dels objectius del Districte de Nou Barris és donar suport a totes aquelles activitats que contribueixin a estimular la creativitat artística i literària dels veïns i veïnes del districte. Així, des dels equipaments culturals municipals i les biblioteques es porta a terme una programació regular de tallers i trobades i nombroses activitats puntuals destinades a estimular aquesta creativitat. Grups de lectura, tardes de poesia i tallers trimestrals i intensius d’escriptura creativa, narració, monòlegs i relats curts d’humor són algunes de les propostes que els afeccionats a la creació literària poden trobar dins l’oferta cultural de Nou Barris. En aquest context, el Districte de Nou Barris, des del Centre Cívic Torre Llobeta, organitza des de fa més de vint anys el Concurs Literari Nou Barris, un certamen destinat a reconèixer i estimular l’habilitat i la creativitat literàries que, al llarg de la seva trajectòria, ha esdevingut el concurs literari més important del nostre districte. Fins al 20 de març es poden presentar treballs per a la 22a edició del Concurs.

Les bases són les següents:

1. Podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys.

2. Les modalitats seran: poesia en llengua castellana, poesia en llengua catalana, prosa en llengua castellana, prosa en llengua catalana, relat curt d’humor en llengua castellana i relat curt d’humor en llengua catalana. S’admetrà una sola obra per autor/a en cadascuna de les modalitats.

3. Els originals han de ser inèdits.

4. Els treballs tindran una extensió màxima de quaranta versos per als poemes i de quatre fulls per a la prosa i els relats d’humor.

5. Les obres s’hauran de presentar en format DIN-A4, a doble espai i per una sola cara, escrites en tipus de lletra arial i cos 12.

6. Les obres aniran signades amb pseudònim. Dins un sobre gran s’entregarà l’original i dues còpies, a l’exterior d’aquest sobre s’indicarà la modalitat corresponent, i si és en llengua catalana o castellana. S’hi adjuntarà un sobre petit, on es farà constar el títol de l’obra presentada, pseudònim, modalitat i llengua en què està escrita; a l’interior es farà constar el nom i cognoms del concursant, adreça i telèfon.

7. La data límit d’admissió de treballs serà el divendres 20 de març de 2009 a les 20 hores.

8. Els premis per a cadascuna de les modalitats seran els següents:
1r: 200 € en llibres i un obsequi
2n: 120 € en llibres i un obsequi
Els llibres s’adquiriran a la llibreria BLOCK.
El jurat es reserva el dret a declarar algun premi desert, així com la possibilitat d’entregar accèssits. El comunicat del veredicte i el lliurament de premis als guardonats es farà al centre cívic Torre Llobeta, el dissabte 25 d’abril de 2009 a les 19 hores 9. La decisió del jurat serà irrevocable

10. Els treballs no es retornaran.

11. El jurat estarà format per: Jordi Amaré, assessor lingüístic del Centre de Normalització Lingüística de Nou Barris, Roser Garcia, professora de llengua catalana, Raimunda Pampols, professora de llengua catalana, Mª Dolors Farrarons, mestra del CEIP Splai, Mercedes Sainz, coordinadora de les tertúlies literàries del Centre Cívic Torre Llobeta, Mª Clara Camps, coordinadora del club de lectura de la Biblioteca de Nou Barris, Esmeralda Berbel, coordinadora de les tardes de poesia de la Biblioteca Torre Llobeta, Imma Rossell, bibliotecària de la Biblioteca de Nou Barris, Xavi Franch, membre del col·lectiu Las Risas, Xavi Campos, membre del col·lectiu Las Risas.

12. Es farà un recull amb tots els treballs guardonats, que es podrà consultar a partir del mes de juny a les biblioteques del districte.

13. Tots els participants rebran un diploma acreditatiu de la seva participació.

Punts de recollida del concurs:
– Biblioteca Nou Barris. c/Albert Einstein, 2-4. Tel. 93 291 48 50; Fax 93 291 48 51
– Biblioteca Canyelles. Ronda de la Guineueta Vella, 34 Tel 93 274 94 74; Fax 93 428 70 16
– Biblioteca Les Roquetes. Via Favència, 288b Tel. 93 276 87 85; Fax 93 350 27 32
– Biblioteca Torre Llobeta. c/Santa Fe, 2 bis Tel. 93 358 56 14; Fax 93 358 57 11

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies