Empreses recuperades pels propis treballadors

L´Ateneu Popular exposa la visió del fotògraf Jerónimo Rivero del procés d´ocupació de fàbriques a l´Argentina

Entre el mes de desembre de 2007 i març de 2008, el fotògraf argentí Jerónimo Rivero va visitar 10 fàbriques argentines recuperades pels seus treballadors. Rivero torna a Barcelona al setembre de 2008, amb material fotogràfic i enregistraments realitzats en les fàbriques i aleshores decideix, en col·laboració amb l´antropòleg francès Thomas Prola, mostrar en una exposició documental la seva visió del procés argentí. La mostra es compon de 17 fotografies dels llocs i actors del procés així com de frases dels treballadors entrevistats durant l´estada. Això és el que podem veure a partir d´avui a l´Ateneu Popular de Nou Barris. Juntament amb les fotografies es projecta el documental ´Obrers del vapor´, realitzat per estudiants de la Facultat de Belles Arts de la ciutat de La Plata, tractant de la papeleria platense, recuperada en 2001.
Les fotografies de l´exposició se centren en el lloc de treball, on màquines salvades pels obrers del saqueig dels seus antics propietaris funcionen en una cultura del treball distinta a les experiències anteriors: l´autogestió basada per la igualtat i la solidaritat entre treballadors. L´exposició pretén a través del seu recorregut textual i fotogràfic mostrar l´efectivitat de l´organització cooperativa pel que fa a la construcció d´un treball digne, superant les formes tradicionals de disciplina fabril capitalista. En temps de crisi econòmica mundial i d´individualisme exacerbat, l´exposició ERT (Empreses Recuperades pels seus Treballadors), ens ofereix algunes claus per a entendre les formes comunitàries de transformació de la realitat quotidiana, mostrant un lloc de treball que és molt més que un lloc de treball. La mostra s´inaugura aquest vespre a les 20h.

´ERT, empresas recuperadas por sus trabajadores. Fábricas ocupadas´
Fotografies de Jerónimo Rivero
Del 15 d’abril al 4 de maig
Inauguració: a les 20 h
Lloc: Ateneu Popular de Nou Barris
c/Portlligat, 11-15

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies