Els veïns de la Zona Nord es manifesten per reclamar més freqüència de pas del metro lleuger

Mares i pares de les Roquetes lluiten per conservar 36 places d´escola bressol al barri

Nou Barris va viure ahir a la tarda dues manifestacions veïnals. D´una banda, els veïns de la Zona Nord van reclamar un millor servei de metro a la línia 11, i per altra banda, mares i pares de les Roquetes van sortir al carrer per lluitar per 36 places d´escola bressol.

Un centenar de veïns de Ciutat Meridana, Torre Baró i Vallbona van reclamar una major freqüència de pas de la línia 11, l’anomenat metro lleuger. Els veïns es queixen que darrerament els trens triguen entre 15 i 30 minuts a passar. ´A determinades hores, arribes a l´andana i els panells indiquen que falten uns 15 minuts perquè arribi el metro, però després el marcador comença a donar voltes i afegir minuts i al final triga prop de mitja hora´, es queixa en Filiberto Bravo, president de l´AV de Ciutat Meridiana. La raó de l´augment de l´espera són les obres d’instal·lació de mampares a l’estació de Torre Baró. A més, l’increment de trens de la línia 4 també ha afectat la freqüència de pas de la línia 11, ja que comparteixen andana a l’estació de Trinitat Nova i el metro lleuger ha de coordinar la seva entrada amb els convois de la línia groga. Els veïns no estan disposats a acceptar el retard i reclamen esperar el mateix que els usuaris de la resta de línies de metro.

Per la seva banda, els veïns de les Roqetes van sortir al carrer per reivindicar a l’Ajuntament que mantingui l’oferta de places d’escola bressol al seu barri. Actualment hi ha dues escoles bressol a les Roquetes, però el curs vinent una d’elles, l’EBM Pla de Fornells, afronta unes obres de rehabilitació que duraran un mínim d’un any. Durant el temps que durin les obres, els nens es traslladaran a l’altra escola bressol del barri. Però els pares i mares es queixen que al setembre no hi haurà matriculació i per tant, es perdran 36 places. Les places que els més grans deixen lliures a final de curs. Una pèrdua que si les obres duren dos anys, augmentarà a 92 places. Els veïns reclamen que l’Ajuntament habiliti un altre espai provisional per mantenir la mateixa oferta. La manifestació va començar a dos quarts de sis a la plaça de les Roquetes i va acabar davant la Seu del Districte de Nou Barris.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies