La Biblioteca de Nou Barris recopil·la ja més de 1.700 documents sobre el món del circ

L´equipament està especialitzat en aquesta art escènica des de l´any 2002

La Biblioteca de Nou Barris compta amb un total de 64.062 documents. D´aquests, més de 1.700 llibres, vídeos, cartells o discos, entre d´altres objectes, estan relacionats amb el món del circ. Aquesta és la dada que recull el ´circòmetre´, el registre que han col·locat a l´equipament, especialitzat en circ. ´La nostra intenció és aconseguir aquest any tenir dos mil documents que tinguin relació amb el circ. Per això estem oberts a qualsevol donació, ja que és bastant difícil trobar la mercat llibres o altres documents del tema´, explica l´Emília Sánchez, la directora de la Biblioteca de Nou Barris. La col·lecció està formada en gran part pel Fons Elías, una donació de tot tipus de documents sobre el circ de gran valor històric que van fer els hereus de Jordi Elías i Campins, que va ser escriptor, crític de circ i editor de la revista ´Circo´ durant els anys 60. El Fons Elías el componen llibres, revistes, fotografies, retalls de premsa, articles originals i altres materials. Però aquesta no ha etsat l´única donació: la Biblioteca Nou Barris ha rebut altres fons i materials (revistes, retalls de premsa, fotografies, articles originals) com per exemple la donació efectuada per Joan Soler-Jové, cronista gràfic del circ i del pallasso Charlie Rivel.
Tot va començar l´any 2002, quan l´equip de la Biblioteca de Nou Barris va proposar al Consorci de Biblioteques especialitzar la biblioteca en el circ, ja que al districte hi ha una llarga tradició en el món del circ, amb la proximitat de l’Ateneu Popular Nou Barris i de l’Escola de Circ Rogelio Rivel. El fons especialitzat de circ està pensat per donar resposta a les necessitats informatives i formatives de persones que estudien i investiguen el món del circ, o en són afeccionades, i del públic en general. Però l´especialització en circ no es queda només en aquest fons. Tota la biblioteca està decorada amb trapezistes, pallassos o mones amb tutú, i les parets de l´espai infantil recreen una carpa. ´A banda de la decoració, fem activitats, petits espectacles de circ amb la col·laboració dels alumnes de l´Escola de Circ Rogelio Rivel, de l´Ateneu´. Ens explica la Isabel Resina, de l´espai infantil de la biblioteca de Nou Barris. Els nens i nenes també poden gaudir de la màgia d´aquest món amb els contes, vídeos i discos que poden consultar o agafar en prèstec a la secció infantil.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies