La Plataforma SOS Turó reclama la subvenció total de les obres de rehabilitació

La regidora de Nou Barris dóna un màxim de 6 mesos per acabar de fer les diagnosis dels habitatges

Els veïns de la Plataforma SOS Turó (a la imatge, una de les seves representants) exigeixen a les administracions que subvencionin el 100% de les obres de rehabilitació dels seus blocs, en cas que fós necessari. La plataforma insisteix en signar aquest acord abans d’iniciar les diagnosis per comprovar l’estat dels seus edificis. Els veïns asseguren que no disposen de recursos econòmics per afrontar les obres. Però la regidora de Nou Barris, Carme Andrés, els hi rebat que els veïns del Turó de la Peira tenen més ajudes que la resta de la ciutat, i que no es pot augmentar l’ajuda pública. La regidora els hi va oferir l’opció de buscar financiació privada, però va deixar clar que no es pot retardar més la inspecció tècnica dels blocs. Carme Andrés va recordar als veïns de la plataforma que el més important és la seguretat dels edificis i que com a propietaris tenen l´obligació per llei de conservar en bon estat els seus habitatges. Pel que fa a l´urgència de l´inici de les obres de rehabilitació, la regidora va remarcar que el calendari d’obres dependrà del resultat de les diagnosis. És a dir, si l´estat de l´edifici comporta perill, s´haurà de rehabilitar immediatament. Davant les protestes de la Plataforma SOS Turó, la regidora Carme Andrés ha marcat un plaç màxim perquè es duguin a terme les diagnosis gratuïtes. Si en sis mesos no estan fetes les diagnosis, l’Ajuntament posarà en marxa el procés de sancions que es va aturar l´any passat quan Districte de Nou Barris va començar a negociar les condicions de les segones diagnosis.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies