L´Esglèsia del Mental tornarà a ser un temple

La comunitat de la parròquia de Sant Rafael podrà gaudir d´un nou espai per al culte i les activitats culturals

L’antiga esglèsia de l’Institut Mental aviat recuperarà el seu esplendor. El vell temple, catal·logat com a Patrimoni Històric de Nou Barris, passa a ser propietat de l’Arquebisbat i es restaurarà per a acollir a la comunitat de Sant Rafael Arcàngel. La comunitat de Sant Rafael es va instal·lar fa 40 anys de manera provisional en una parròquia situada molt a prop de l’antiga esglèsia. Però amb el temps, les seves condicions de precarietat aumenten.
Des de fa 5 anys, la comunitat de la parròquia de Sant Rafael demanava el trasllat a l’antiga esglèsia del Mental. Les seves esperances per fi s’han fet realitat.
‘Les esperances no són només dels que ens diem cristians, és una reivindicació de tot un barri que veu que tenim un equipament aquí que no se li fa ús – explica en mossèn Homer Val, adscrit a la parròquia de Sant Rafael Arcàngel – Pensàvem que una fòrmula adequada era poder eliminar la nostra provisionalitat i poder gaudir d’un entorn més adequat per a les nostres activitats cristianes que fem de culte, però també les socials i culturals en un lloc adhient i que això era un bé per al barri´.
A canvi de la cessió de l’esglèsia del Mental, l’Arquebisbat retorna a l’Ajuntament dos terrenys situats al districte, que seran destinats a equipaments. ‘L’Arquebisbat retorna a l’Ajuntament un terreny on està actualment el parvulari Benjamí, que és un solar destinat des de fa temps al casal de barri de la Trinitat i també ens retornen els terrenys que ocupa actualment l’esglèsia de Sant Rafael, que també passarà a ser propietat Municipal’, explica Carmen Andrés, Regidora del Districte de Nous Barris.
L’Antiga Esglèsia de l’Institut Mental és la darrera peça del Parc Central de Nou Barris que resta per recuperar. Una antiga reivindicació de la comunitat cristiana però també de la resta veïns.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies