L´incivisme al Parc del Turó de la Peira preocupa als veïns de Can Peguera

Els cossos de seguretat afirmen que l´espai és segur i que les patrulles sancionen l´incompliment de les ordenances

Els veïns que viuen prop del parc del Turó de la Peira es queixen des de fa un parell de mesos que la situació a la zona ha empitjorat. Asseguren que el parc és escenari d’incivisme i delinqüència, tot i que la taula de seguretat de Nou Barris afirma que es tracta més d’una sensació dels veïns que d’un problema real.
Els veïns de Can Peguera no se senten segurs. El barri es troba tocant al parc del Turó de la Peira, un recinte obert i amb molts amagatalls. L’ocupació del parc per determinats grups de joves als caps de setmana per fer ‘botellón’ comporta moltes conductes incíviques, com ara l’entrada de motos al parc, restes de llaunes, pintades i desperfectes al mobiliari urbà. És per això que els veïns de Can Peguera demanen una vigilància més intensa al parc. Ens ho explica l’Antonia Moreiro, veïna de Can Peguera: ‘De tant en tant sí que es passen, es fa una redada, es demanen papers, es demanen coses, però és igual. Ells tenen clar que el parc és seu i que el barri és seu, i això crea que moltes persones grans no vulguin pujar al parc segons a quines hores perquè tenen por, perquè realment hi ha perill. Hi entren cotxes, hi entren motos, hi entra molt ´botellón´ i molta cosa. I això ens ho trobem nosaltres a l’endemà, quan hi entrem’.
Segons la Guàrdia Urbana de Nou Barris, les patrulles vigilen el parc al cap de setmana i sancionen els grups de joves que ja tenen controlats per consum d’alcohol i haixix. Per la seva banda els Mossos d’Esquadra afirmen que el parc no és un espai preocupant a nivell de delictes i que es tracta més d’un tema de convivència i incivisme.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies