Un cafè per a recordar les lluites urbanes del nostre districte

L’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris organitza al Casal de Barri de la Prosperitat un fòrum obert sobre l’activisme veïnal

Nou Barris és avui dia tal i com el coneixem en bona part gràcies als veïns i veïnes que han lluitat per aconseguir equipaments, transports o infraestructures. Són sovint lluites que amb el pas dels anys han quedat enrera i que les noves generacions potser desconeixen, i ara potser els hi costa imaginar com eren barris com la Prosperitat o Les Roquetes als anys seixanta. L’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris ens convida aquest vespre a fer un cafè i un viatge en el temps per aquelles lluites urbanes: les manifestacions per reivindicar l’arribada del metro, l’ocupació de la planta asfàltica que avui és l’Ateneu Popular, el segrest d’autobusos,… A partir de les 19.30h esteu convidats a recordar, explicar la vostra experiència o conèixer l’activisme veïnal dels nostres barris al Casal de Barri de la Prosperitat, precisament un equipament que avui dia és el que és gràcies a l’esforç d’un grup de persones que el van reivindicar fins aconseguir que un edifici provisional fós per al barri.

Aquesta activitat està organitzada per l’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris i forma part del cicle Històries de cafè, una de les activitats que l´Arxiu organitza des de l´any 1995 amb els objectius de recollir la història oral de Nou Barris i ser un fòrum de debat i fomentar l´intercanvi de records, opinions i vivències. Amb les Històries de Cafè es pretén que al voltant d´una taula, amb un cafè i en un ambient distès, les persones puguin verbalitzar les seus records, que són una part de la història i d´aquesta manera anar reconstruint la història oral, que si no es perdria irreversiblement.

Històries de cafè: “Lluites urbanes”
Hora: 19.30h
Lloc: Casal de Barri Prosperitat
Plaça d’Àngel Pestaña s/n
Organitza: Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris


Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies