Un cafè per a recordar les lluites urbanes del nostre districte

L’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris organitza al Casal de Barri de la Prosperitat un fòrum obert sobre l’activisme veïnal

Nou Barris és avui dia tal i com el coneixem en bona part gràcies als veïns i veïnes que han lluitat per aconseguir equipaments, transports o infraestructures. Són sovint lluites que amb el pas dels anys han quedat enrera i que les noves generacions potser desconeixen, i ara potser els hi costa imaginar com eren barris com la Prosperitat o Les Roquetes als anys seixanta. L’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris ens convida aquest vespre a fer un cafè i un viatge en el temps per aquelles lluites urbanes: les manifestacions per reivindicar l’arribada del metro, l’ocupació de la planta asfàltica que avui és l’Ateneu Popular, el segrest d’autobusos,… A partir de les 19.30h esteu convidats a recordar, explicar la vostra experiència o conèixer l’activisme veïnal dels nostres barris al Casal de Barri de la Prosperitat, precisament un equipament que avui dia és el que és gràcies a l’esforç d’un grup de persones que el van reivindicar fins aconseguir que un edifici provisional fós per al barri.

Aquesta activitat està organitzada per l’Arxiu Històric de les Roquetes-Nou Barris i forma part del cicle Històries de cafè, una de les activitats que l´Arxiu organitza des de l´any 1995 amb els objectius de recollir la història oral de Nou Barris i ser un fòrum de debat i fomentar l´intercanvi de records, opinions i vivències. Amb les Històries de Cafè es pretén que al voltant d´una taula, amb un cafè i en un ambient distès, les persones puguin verbalitzar les seus records, que són una part de la història i d´aquesta manera anar reconstruint la història oral, que si no es perdria irreversiblement.

Històries de cafè: “Lluites urbanes”
Hora: 19.30h
Lloc: Casal de Barri Prosperitat
Plaça d’Àngel Pestaña s/n
Organitza: Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris


Notícia publicada per Nou Barris Televisió