Tots Sants

Els cementiris rebran 85.000 visites amb concerts de música clàssica

Com cada any per Tots Sants, els cementiris es preparen per rebre moltes visites. Concretament, l’Ajuntament de Barcelona calcula que unes 85.000 persones passaran per algun dels recintes funeraris de la nostra ciutat. Els cementiris de Barcelona estaran oberts de vuit del matí a sis de la tarda i acolliran serveis especials, com ara música clàssica en directe, venda de flors i misses.

Tots sants (Omnia Sanctorum) és una de les més antigues en el món cristià. El costum de visitar els difunts és d´origen romà i per això és un tret comú a les cultures influïdes per l´antiga Roma. Aleshores, però, aquestes visites es feien en les èpoques de les collites. El seu origen es troba als inicis del segle VII, quan el papa Bonifaci IV, en comptes de fer enderrocar el Panteó de Roma que Marc Agrippa havia fet construir en honor de Júpiter, el purificà i consagrà en honor de la Verge i de tots els màrtirs en memòria de la victòria de l´emperador August a la batalla contra Marc Antoni i Cleòpatra, i disposà que cada any fos celebrada una festa en la diada de la seva dedicació.

Més tard la festa s´estengué a Tots els Sants i Gregori IV en fixà la celebració al primer de novembre. En realitat, Tots Sants fou un intent de cristianització de l´arrelat culte pagà a les ànimes.

A Catalunya, abans els padrins regalaven els panellets als seus fillols el dia de Tots Sants, de la mateixa manera que per Pasqua els donaven la mona.


Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies