Adéu al mur dels blocs D de Canyelles

Els túnels d´entrada als edificis del carrer de Federico García Lorca desapareix i els veïns guanyen en accessibilitat i seguretat

Els blocs D de Canyelles, situats al carrer de Federico Garcia Lorca, han viscut un gran canvi gràcies a la supressió d’un mur que tancava les porteries en túnels i passadissos. ´Això semblava el mur de Berlín- recorda la Felisa Gutierrez, veïna de Canyelles- Tot era ciment i murs, massa tancat massa ciment´. ´Era com un búnquer – explica l´Emilio Tito Pérez, veí de Canyelles- És a dir, molts murs de ciment, un búnquer´.
Ara la llum del sol entra finalment a les porteries dels blocs i els veïns del carrer de Federico Garcia Lorca veuen per fi l’altre extrem del carrer quan surten de casa.
Amb la supressió del mur i les places d´aparcament en bateria els veïns tenen una millor accessibilitat, i també guanyen en seguretat deixant enrera els túnels, els passadissos i els racons per entrar a casa seva. Ara, els veïns esperen una segona actuació. ´Està previst situar les porteries arran de la façana- explica en Manuel Sánchez, president de l´Associació de Veïns de Canyelles – suprimirem aquest túnel i evitarem la brutícia que s´acumula i que és difícil de netejar, les corrents d´aire als passadissos, els racons i amagatalls, els possibles episodis de delinqüència, etc.´
Les obres de supressió del mur i obertura del carrer han estat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local i se sumen a la resta d’actuacions que s’estan duent a terme al barri per millorar l’accessibilitat entre els edificis.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió