Cuba i Galícia es fusionen a l´espectacle musical ´Descarga Ao Vivo´

L´Ateneu Popular de Nou Barris acull avui la presentació del CD-DVD del projecte amb un concert de jazz cubà

El món del musical arriba a Nou Barris. L’Ateneu Popular acull aquesta nit l´estrena del CD-DVD de l’espectacle musical ´Descarga Ao Vivo´, que fusiona la música gallega i cubana tot descobrint la riquesa d’un patrimoni musical unit per un mateix oceà. L’acte finalitzarà amb un concert de la formació Alejandro Vargas Trío (jazz cubà).
´Descarga Ao Vivo´ és una gran big-band mixta gallego-cubana que fusiona la música més africana del Carib amb la música més africana de la Península Ibérica. L’espectacle neix de la investigació de Ramon Pinheiro sobre la música gallega a Cuba, conformant un espectacle multidisciplinar on música i dansa s’uneixen per tal d’oferir-nos els ritmes que ballaven cubans i gallecs a L´Habana a començaments del segle XX. Sones, guajiras, jotas, muñeiras, rumbas, danzones… curosament harmonitzats entre el folk europeu i el jazz llatí. La direcció musical ha estat a càrrec d’Alejandro Vargas, Pedro Pascual i Marcos Teira, acompanyats de músics com Ugia Pedreira, Xabier Díaz, Guadi Galego… i col·laboracions com la de Pablo Milanés.

La presentació del CD- DVD es complementarà amb el concert del tercet de jazz cubà d’Alejandro Vargas, premi Cubadisco al millor disc de jazz el 2008 i el més reconegut compositor de jazz cubà dels darrers anys. Acompanyat de José Manuel Díaz (contrabaix) i Raciel Jiménez (bateria) ha conformat un tercet mol premiat a Cuba i respectat en els festivals de jazz. Al concert combinaran temes de ´Descarga Ao Vivo´ amb temes propis.

L’acte tindrà lloc a les 22h i l´entrada té un preu de 4 euros.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies