Veïnes, ciutadanes i dones

Una mostra reconeix la tasca de les lluitadores veïnals dels anys 70 en la millora dels barris

El mes de març està dedicat des de fa anys, a reconèixer la tasca de la dona treballadora. Concretament la Diada és el dia 8, però els diversos esdeveniments i actes s´han anat estenent a tot el mes. D´aquesta manera ahir es va inaugurar a la Seu del Districte l’exposició ´Veïnes, ciutadanes´, una mostra de la participació de les dones als moviments veïnals de la dècada dels setanta.

A Catalunya, els moviments veïnals dels anys setanta van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia. La participació de les dones en aquests moviments va ser molt rellevant i decisiva per a la pròpia existència: van ser moltes les dones que van liderar aquests moviments durant aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país. L´exposició ´Veïnes, ciutadanes´ mostra la participació femenina que és a l´origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d´atenció a les dones que han humanitzat -o potser seria més precís dir feminitzat- les nostres ciutats. La mostra la podeu visitar fins al proper 30 de març.

Exposició ´Veïnes, ciutadanes´
Lloc: Seu del Districte
Fins al 30 de març

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies