El Mercat de la Guineueta afrontarà una remodelació sense carpa provisional

Les obres adaptaran el recinte a les noves necessitats i tenen un pressupost de 6 milions d´euros

Després de 45 anys, el Mercat de la Guineueta es prepara per a una gran transformació. L’any vinent s’iniciaran les obres per adequar-lo a les noves necessitats, una actuació que té un pressupost de 6 milions d’euros. Durant la remodelació, no hi haurà cap carpa provisional. El projecte millorarà els accessos, la climatització i els magatzems. També es reduirà el nombre de parades, eliminant el 20 per cent de les actuals, moltes de les quals estan tancades. A més, s’inclourà un supermercat a la planta baixa. ´Si hi posen un supermercat, això afavoriria molt, eh! – comenta la Fina, una clienta habitual del mercat- De totes formes, una remodelació fa falta, perquè el mercat està molt deixat. A més, cladria que entressin nous paradistes perquè ara hi ha moltes parades que pertanyen a les mateixes persones, i no hi ha molta competència de preus’. ´El Mercat de la Guineueta està molt pobre, abans era molt alegre perquè estaven totes les parades obertes, però ara n’hi ha moltes tancades’, apunta una altra clienta, la Magdalena.

Els paradistes han aprovat la remodelació pràcticament per unanimitat. De fet, ja fa anys que reclamen una renovació que ajudi a remuntar les vendes. ´Primer és arranjar la infrastructura, que està igual que fa 50 anys- explica el Jordi Torreglossa, President dels Paradistes del Mercat de la Guineueta – però també, avui en dia, crec que el públic demana fer la mateixa compra tant de productes frescos com de begudes en un mateix lloc, que és lo que ens faltava, i creiem que el supermercat nou ens impulsarà’.

Segons la previsió, al gener començaran unes obres que conviuran durant dos anys amb l’activitat comercial, seguint altres experiències prèvies: ´S´intenta minimitzar la part més dura de les obres en l’època d’estiu, que és quan es tanca una part del mercat per fer la part més molesta, més feixuga.- especifica Jordi Williams Carnes, President de l´Institut Municipal de Mercats – Jo crec que funciona perfectament, més enllà d’algun inconvenient de pols o de soroll en algun moment determinat’. El mercat de les Corts ja es va renovar amb aquest sistema. Per reduir les molèsties, l’equipament de la Guineueta tancarà durant un mes l’estiu de 2011.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies