S´intensifica la vigilància a Collserola davant el risc d´incendis

La Unitat Forestal de la Guàrdia Urbana patrulla la serra per prevenir o actuar sota les pautes del Pla d´Emergència que coordina policia, bombers i veïns

Amb l’arribada de la calor, augmenta el risc d’incendis. La prevenció és fonamental, sobretot a zones com Torre Baró, on les cases es troben enmig de la serra de Collserola. És per això que set agents de la Unitat Forestal de la Guàrdia Urbana de Nou Barris vigilen la muntanya per torns. ´Des de principis de maig fins a l’octubre la nostra tasca principal és la prevenció dels incendis en tota la zona de la part de Collserola que està tocant a Nou Barris.- explica Xavier Solar, un dels agents de la Unitat Forestal – Estem en contacte, a part d´amb la nostra central, amb dues torres del Consorci de Collserola que ens comuniquen si hi ha qualsevol incident, i llavors nosaltres anem inmediatament al lloc on ens indiquen’.
La Unitat Forestal de la Guàrdia Urbana forma part del Pla d’Emergència en el qual també hi participen els Bombers i els veïns de Torre Baró. A banda de les patrulles forestals, la Guàrdia Urbana també ha fet simulacres d’incendi a la serra. Aquesta setmana els agents també han informat als veïns sobre els sistemes d’evacuació més segurs. ´A partir de xerrades expliquem als veïns les pautes a seguir en cas d´incendi. – explica Manuel Sánchez, un dels agents que patrullen per Collserola amb moto- En cas d´incendi es recomana als veïns que no surtin de casa, només en cas que sigui necessari sortir i llavors s´aconsella fer-ho a peu i seguint les rutes que han estat definides per la Guàrdia Urbana, els Bombers i alguns veïns voluntaris´. La unitat forestal de la Guàrdia Urbana s’encarrega també d’obrir possibles accessos als bombers dins la serra, i definir els punts on els veïns haurien de concentrar-se en cas d’incendi. A més, els agents disposen d’un llistat de les persones amb mobilitat reduïda.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies