L´informatiu de Nou Barris, torna avui a les 14.40h a Barcelona Televisió

El CEIP Mercè Rodoreda es reforma i acull una nova escola bressol per a l´any 2011

Barcelona Televisió reprén avui el primer Info Barris del districte després de les vacances d´estiu. L´informatiu elaborat per Nou Barris Televisió s´emet a partir de les 14.40h, tot just després de l´Info Barris de Ciutat Vella, i s´emetrà de nou demà dimarts, en redifusió, a partir de les 12h.

Aquest curs serà diferent a l´escola Mercè Rodoreda, els protagonistes del primer informatiu setmanal de setembre. El recinte s´omplirà demà d´alumnes i professors, però aviat també d´obrers. El centre serà remodelat completament i s’ampliarà amb una nova escola bressol. En aquestes obres, un pla preveu la manera de remodelar l´espai sense afectar l´activitat lectiva. Les molèsties seran menors en una primera fase, mentre es construeix l’escola bressol al costat del pati i l’entrada principal. L’any que ve els escolars patiran la remodelació interna del centre per integrar l’educació infantil. Una etapa, la de 3 a 5 anys, que ara mateix es fa en uns antics barracons uns carrers més enllà. Les obres més molestes es faran fora d’hores de classe. El projecte té un pressupost total de 5 milions i mig i una durada de 2 anys. El primer en acabar serà l’escola bressol que obrirà el curs vinent, amb una oferta de 80 places per a nadons de 0 a 3 anys. Tot plegat s’inclou en un pla per adaptar i modernitzar els equipaments educatius de Nou Barris i crear 3 escoles bressol noves. Amb aquests equipaments la xarxa de 0 a 3 anys comptarà amb 400 noves places el curs 2011.

I després de parlar del retorn a l´escola, parlarem del retorn a l´activitat dels centres cívics i culturals, com per exemple el Ton i Guida que acaba d´iniciar el període d´inscripcions als tallers i cursos. Al centre cultural de les Roquetes les inscripcions estaran obertes fins a la darrera setmana del mes per als tallers oferts pel centre. Però a l’equipament podem trobar també altres ofertes, com els tallers de la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements, on els participants intercanvien cursets. Per participar-hi, només cal anar al Ton i Guida qualsevol tarda.

Pel que fa al tema de transports i obres, començarem amb una bona notícia per als veïns de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona. Les línies R3, R4 i R5 de rodalies recuperen avui el seu recorregut habitual, una setmana abans del previst. D’aquesta manera els barris de la zona nord recuperen la connexió directa per tren amb el centre de la ciutat. En els darrers mesos Adif ha executat les obres per a la construcció de la futura estació de Sagrera-Meridiana. A l´informatiu també veureu que Nou Barris és un dels districtes que més es beneficiaran de les gairebé 1.300 noves places d´aparcament que aviat es guanyaran a la ciutat. Es tracta d’aparcaments subterranis que majoritàriament estan encara en obres. És el cas del de Cotxeres Borbó, amb 463 places. Està previst que les obres finalitzin al juny de 2011. I tancarem el bloc de breus amb els comerciants de l’Eix Maragall, que se sumen a la celebració de l’Any del poeta que dóna nom al seu passeig. Ben aviat els vianants podran veure petits fragments de l´obra de Joan Maragall repartits pels carrers, i una exposició biogràfica del poeta a la plaça. A més, s´ha convocat un concurs literari.

Per últim, com sempre us oferim l´agenda d´activitats de la setmana que inclou l´exposició ´Instants de Blues´ de Joan ´Linuxbcn´. La vuitena edició del Festival de Blues de Barcelona escalfa també motors. Aquest cap de setmana s’inicien les primeres activitats, però abans podeu gaudir de les imatges de Joan ‘Linuxbcn’. L’exposició fotogràfica ‘Instants de Blues’ copsa alguns dels moments més emotius que han generat els músics del Festival.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies