L’Ajuntament suspèn les activitats del Casal de Joves de la Prosperitat

L´equipament tanca les portes de manera cautelar davant les queixes dels veïns per manca d´aïllament acústic

El Casal de Joves de la Prosperitat ha tancat portes de manera cautelar. L´Ajuntament així ho ha ordenat després de les reiterades queixes dels veïns pel soroll que ocasionaven les activitats del local. Tot i les reunions per intentar acostar posicions i les obres per aïllar acústicament el casal, no ha estat possible arribar a una solució.
Segons l’Ajuntament, el problema de convivència entre les activitats del casal i els veïns de l’entorn s’havia agreujat en els últims temps. La ubicació del local – en un edifici estret entre habitatges – i les petites dimensions del carrer feien que les activitats, sobretot les musicals, fossin molt molestes per als veïns.
Per intentar solucionar el problema, s’han fet 27 reunions i s’ha treballat per disminuir les activitats al carrer i modificar-ne l’horari. També es va intentar aïllar acústicament el local el 2009 però les obres no van aconseguir evitar-ne totalment el soroll. De fet, un estudi va concloure que l’estructura de l’edifici dificultava l’aïllament acústic total.
´Nosaltres hem respectat els acords que teníem amb l´Ajuntament – explica la Irene Jiménez, una de les dinamitzadores del Casal de Joves de la Prosperitat- Però el que passa és que no podem estar sempre pendents de si es passem 10 db dels que està permés. Nosaltres volem estar bé amb tothom, i quan tinguem un bon equipament podrem fer les nostres activitats perfectament.´
Els joves es van reunir ahir al vespre amb l´Ajuntament per negociar. L´Ajuntament assegura que està disposat a continuar dialogant amb l’associació de joves per trobar una solució. ´El primer punt a tractar serà on ubiquem les activitats de l´associació de joves de manera inmediata – explica Carmen Andrés, regidora del Districte de Nou Barris – A veure de quina manera poden continuar el major nombre d´activitats possibles, i després marcar un calendari de cara a veure com resolem definitivament aquest problema.´ Durant el proper mandat l´Ajuntament projectarà un nou casal de Joves a l´àrea de Renfe Meridiana, dins el Pla dequipaments.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies