L´informatiu de Nou Barris a les 12.05h a Barcelona Televisió

Avui veurem com prepara la gent de l´Ateneu Popular el seu trasllat a una carpa provisional durant les obres a l´equipament

Barcelona Televisió emet avui un nou Info Barris que recull l´actualitat del districte, elaborat per Nou Barris Televisió. La cita és a les 12.05h, tot just després de l´Info Barris de Ciutat Vella.
Primer de tot visitarem l´Ateneu Popular de Nou Barris. Allà ha començat a instal·lar-se una carpa provisional a tocar de l’equipament. L’Ajuntament inicia així la segona fase de remodelació d´aquest espai cultural. Mentre durin les obres, la nova carpa serà la porta d’entrada de l’Ateneu i acollirà alguns serveis com ara el bar, el gimnàs, i una part de les oficines. Però passi el que passi l´espectacle ha de continuar i l´Ateneu no tancarà per obres.‘Al teatre no es fan obres, no queda afectat, per tant, la programació es mantindrà- explica l´Aurora Álvarez, més coneguda com a Yoyi, la corrdinadora de serveis de l´Ateneu Popular de Nou Barris – El teatre anirà canviant de fesomia interna en funció de la programació que es faci. O sigui que serà també bonic veure com un mateix espai canvia segons el format de cada l’espectacle´. D´aqui a 4 mesos, un cop s´aixequi la carpa, bona part de l´Ateneu agafarà les maletes i s´instal·larà al nou espai provisional. L´Ajuntament iniciarà aleshores les obres que ampliaran i redistribuiran bona part dels serveis de l´Ateneu. La fesomia externa de l´equipament també canviarà radicalment. ‘Als projectes que s’han presentat a la fase de licitació, ja es pensa que el disseny serà un disseny modern – ens avança Carmen Andrés, la regidora de Nou Barris – Tota la façana en comptes de ser d’obra compacte serà d’un vidre opac que permetrà també donar una altra visió’. Un dels trets que l’Ateneu vol conservar són els grafits que l’envolten, és per això que es reservarà un petit espai per als artistes de carrer. Està previst que les obres s’acabin al febrer de 2013.

Després passarem a conéixer l´Álex Martínez, el guanyador del concurs ‘Aquest agost em quedo a Nou Barris’, un certamen fotogràfic organitzat pel Districte de Nou Barris. La fotografia guanyadora té com a títol ‘Descansant’ i mostra el moment de tranquilitat d’una veïna que llegeix un llibre al Parc Central de Nou Barris. El concurs ha valorat l´originalitat, l´enginy i la capacitat per transmetre en una sola foto l´esperit que té Nou Barris a l´agost.

A l´apartat de breus, tractarem dos temes del darrer plenari del districte. D´una banda el Ministeri de Defensa finalment ha donat resposta a la demanda de l’Ajuntament i retirarà els símbols franquistes situats al Panteó del Soldat. El panteó es va construir al cementiri de Sant Andreu el 1940 i té nombroses d’imatges franquistes com l´àliga, el jou, les fletxes i el lema ‘Una, grande y libre’. És per això que en els darrers anys l’espai ha patit diversos actes vandàlics i de protesta. D´altra banda, us mostrarem les
pancartes que demanaven una reunió urgent amb la regidora Carmen Andrés. La petició la van fer al plenari l’Associació de veïns i alguns usuaris del Casal de Joves de la Prosperitat arran del tancament d’aquest equipament. L’Ajuntament va decidir clausurar definitivament el casal per les contínues queixes i denúncies dels veïns. Després d´aquestes protestes, la regidora del districte es va reunir amb l’associació juvenil, gestora del casal, per trobar espais alternatius per a les activitats dels joves mentre s’acondiciona un local provisional.
Per últim, us passarem l´agenda d´activitats setmanal i destacarem l´exposició ´Streetpoems´ que aquests dies s´exposa a Can Basté. Daniel Laurinc ens mostra uns poemes de carrer plens de llums i contrastos. L’autor eslovac converteix els carrers de Barcelona en un escenari teatral, jugant amb el sol i l’ombra i utilitzant els vianants com a improvisats actors.

Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies