Eleccions al Parlament de Catalunya 2010

Podeu votar als col·legis electorals des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre

Els col·legis electorals obren avui a les nou del matí les portes i romandran oberts ininterrompudament fins a les vuit del vespre per rebre les eleccions al Parlament 2010.
El Parlament és la institució que representa el poble de Catalunya, la qual cosa el situa en una posició central en el sistema institucional de l’autogovern català. Està format per una sola cambra i exerceix la potestat legislativa, aprova els pressupostos, impulsa i controla l’acció política i de Govern i exerceix les restants competències que li són atribuïdes per l’ordenament jurídic i, en especial, per l’Estatut d’Autonomia.
El Parlament de Catalunya actual es compon de 135 diputats, tot i que l’article 56 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006 parla d’un mínim de 100 i un màxim de 150. Aquests 135 diputats es reparteixen en les 4 circumscripcions (províncies) de la manera següent: Barcelona 85, Tarragona 18, Girona 17 i Lleida 15.
Els diputats són elegits per sufragi universal, lliure, igual, directe i secret en les eleccions al Parlament de Catalunya. En cada circumscripció s’elegeixen tants diputats com corresponguin, segons l’Estatut.


Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies