L’informatiu de Nou Barris, a les 13.05h a Barcelona Televisió

Els veïns de la Trinitat Nova volen conservar la torre del rellotge

Barcelona Televisió emet avui un nou Info Barris que recull l´actualitat del districte, elaborat per Nou Barris Televisió. Amb l’arribada del nou any, estrenem nous horaris d’emissió. Podeu seguir les notícies de la setmana avui a les 10.50h, les 13.05h i les 17.50h, i dissabte vinent en redifusió a les 12h. Com sempre, tot just després de l´Info Barris de Ciutat Vella.
Començarem a la Trinitat Nova i la Torre del Rellotge, un dels símbols del barri. Va ser un regal del ministre de Governació als anys 50, i ha vist com el pas temps ha transformat el barri. Com si fos conscient del futur incert que l’espera, el rellotge ha aturat les agulles. La singular torre no té cap tipus de protecció i les màquines podrien acabar enderrocant-la com la resta d’edificis antics afectats d’aluminosi. Però els veïns consideren que la torre mereix ser també salvada i rehabilitada. ‘Visc al barri des de fa més de 50 anys, i sempre l’he vist funcionant – recorda el Santiago Iglesias, un dels veïns- Ara ja no funciona perquè el rellotger ha marxat de l’edifici, però sempre ha funcionat bé’. ‘Nosaltres ens hem despertat moltes vegades amb aquest rellotge – explica l’Asunción Guerrero, una altra veïna- ens agradaria que es conservés. Que enderroquin els edificis vells, però que deixin el rellotge’. És per això que l’Arxiu històric de les Roquetes-Nou Barris ha decidit iniciar una crida per conservar la torre com a símbol de la història del barri.
A la secció de breus, veurem com les màquines s’han posat en marxa a l’avinguda de Rio de Janeiro per construir una nova escola bressol per al barri de Porta. L´equipament tindrà capacitat per a vuitanta-un infants i estarà situada entre la parròquia de Sant Esteve i l´institut Valldemosa. Precisament, les obres han obligat a tancar provisionalment una de les entrades del centre de secundària. Mentre esperen l’escola bressol, els veïns de Porta poden ja estrenar la remodelació del carrer del Torrent de Can Piquer. Els vianants han guanyat unes noves voreres i en accessibilitat. També s’han soterrat les línies aèries i s’han plantat nous arbres.
I acomiadarem l’Info Barris d’avui amb un repàs de l’agenda cultural de la setmana que comencem.


Notícia publicada per Nou Barris Televisió

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies