L´informatiu de Nou Barris, avui a les 13.05h a Barcelona TV

Torre Baró i Ciutat Meridiana estrenen un nou Campillo de la Virgen

Barcelona Televisió emet avui un nou Info Barris que recull l´actualitat del districte, elaborat per Nou Barris Televisió. Teniu diverses possibilitats: a les 10.45, a les 13.05h i a les 16.45h., sempre tot just després de l´Info Barris de Ciutat Vella.
I comencem visitant el Campillo de la Virgen. Torre Baró ha guanyat un nou espai cívic i social. Una inversió de 900 mil euros ha convertit l’antic descampat conegut com el Campillo de la Virgen en una zona enjardinada, amb pistes esportives i de pícnic. L’espai també compta amb jocs infantils i àmplies zones per a les activitats de la festa major de Torre Baró. La remodelació del Campillo de la Virgen és un dels projectes inclosos dins la Llei de Barris de la Zona Nord, i permet unir els barris de Torre Baró i Ciutat Meridiana. Fins ara, la zona era un descampat sense urbanitzar. Després de les millores, però, no tothom està content amb l’aspecte actual del Campillo de la Virgen.
El projecte també ha renovat el clavegueram i l’enllumenat. Queda pendent per a la propera legislatura la instal•lació d’una escala mecànica que connecti amb Ciutat Meridiana.

A l’apartat de breus parlarem de dues inauguracions. D’una banda, l’antic centre cívic Via Favència, que reneix com a espai associatiu després d’una gran remodelació. Una jornada de portes obertes va permetre els veïns conèixer les instal•lacions de les tres entitats que conviuen al nou equipament. Es tracta de l’Associació Projectart- Nou Barris Televisió, la Xarxa Nou Barris Acull i l´Arxiu Històric les Roquetes – Nou Barris. I al barri de Can Peguera, la gent gran gaudeix d’un nou casal. L’edifici havia estat una caserna de la Guàrdia Civil i ara una escola taller de Barcelona l´ha rehabilitada. Les activitats del nou casal encara no estan definides del tot, però ja han començat les primeres inscripcions. També s’han adjudicat els 14 horts urbans situats al jardí del casal.

I acabarem l’informatiu apropant-nos a l’Escola d’Adults Freire, que porta més de 30 anys essent un dels referents educatius per a adults. L’escola va començar l’any 1971, quan un grup de dones, conscients de les mancances educatives al barri, van iniciar un projecte d´escola a casa seva. Va ser necessària una llarga lluita veïnal per aconseguir, al curs 77-78, el reconeixement d´Escola Pública i l´assignació d´una mestra remunerada per l´Administració. Després de més lluites i victòries, finalment, el curs 80-81 ‘la Freire’ s’instal•la definitivament a la via Favència i ofereix ensenyaments reglats i tallers. L’escola ha estat també un motor cultural del barri, impulsant activitats com ‘La Cultura va de Festa’. Amb el temps, l’escola ha evolucionat i ha adaptat l´oferta a les noves necessitats formatives de la població.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies