L´Arquebisbat rehabilitarà l´antiga església del Mental

L´Ajuntament cedeix l´antic temple per traslladar-hi la parròquia de Sant Rafel

Els cristians de la parròquia de Sant Rafel estan a prop d´aconseguir un objectiu que reclamen des de fa anys: traslladar la parròquia, actualment en un petit casalot en males condicions al costat del Mercat de la Guineueta, a la que havia estat l´església de l´Hospital Mental de la Santa Creu. Un edifici que actualment presenta un estat ruinós, i que es troba sota protecció. El projecte es podrà dur a terme gràcies a l´acord entre Arquebisbat de Barcelona i l´Ajuntament. El Consistori ha cedit l´antic temple a canvi d´uns terrenys a la Trinitat Nova, on s´hi edificarà el futur Casal de Barri. Mentrestant, l´Arquebisbat té previst rehabilitar l´ésglésia, seguint els protocols que marca la protecció patrimonial: haurà de respectar les dues façanes principals (la del davant i la posterior), però ampliarà l´edifici pels laterals i construirà una nova planta sobre la nau central, per tal de guanyar espai per a l´habitatge del pàrroc i les activitats de la parròquia.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies