La Guàrdia Urbana de Nou Barris renovarà la seu

Els agents conviuran duarnt dos anys amb les obres

A finals dels anys 80, l’Ajuntament va cedir provisionalment a la Guàrdia Urbana un espai de l’antic Institut Mental, on també s’ubiquen altres equipaments del districte. Finalment, però, l’espai serà la seu definitiva de la Guàrdia Urbana i, per això, s’ha decidit reformar-la. Les obres conservaran una part de l’antic hospital com la cúpula del claustre. D’altres, com la infermeria i l’anomenat xalet del mental desapareixeran.

La nova caserna de la Guàrdia Urbana conservarà una part del patrimoni de l´antic Institut Mental de la Santa Creu. La sala d´autòpsies del mental serà l´element central de les noves dependències que es construiran tot just aquí sota.

Un cop restaurada, la cúpula del claustre del mental il·luminarà la planta soterrani on s´ubicaran les dependències internes de la Guàrdia Urbana. Serà l´única peça que se´n conservarà al pati actual. La infermeria i l´anomenat xalet del mental desapareixeran.

A finals dels anys 80 l´Ajuntament va cedir provisionalment aquest espai a la Guàrdia Urbana, però finalment en serà la seu definitiva. ´La Seu del Districte és un referent per a tots els veïns i veïnes, llavors hem estimat convenient doncs que es quedi així de manera definitiva – explica Carmen Andrés, regidora de Nou Barris- És una reforma integral de l´espai que ocupa la caserna, generant molts metres quadrats, fent una nova planta, un semisoterrani amb molta llum exterior´. Durant més de dos anys, els agents conviuran amb les obres sense interrompre el servei habitual. ´S´adequarà una ala d´aquest pati, en la qual ja hi ha hagut altres equipaments del districte, perquè momentàniament hi puguem traslladar part dels despatxos i les oficines, i una part d´atenció al públic – comenta en Josep Royuela, intendent de la Guàrdia Urbana de Nou Barris – I quedarà obert l´accés al pati per a l´entrada de la maquinària i per poder fer les obres previstes´.
En una segona fase d´obres, es renovaran les actuals dependències de la Guàrdia Urbana. En aquesta zona, de quasi 400 m2, s´hi ubicarà l´espai atenció al públic per fer denúncies i una sala de detenció.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies