L´informatiu de Nou Barris, avui a les 13.05h a Barcelona Televisió

Els veïns de Vallbona reclamen una escola bressol per al barri

Barcelona Televisió emet avui un nou Info Barris que recull l´actualitat del districte, elaborat per Nou Barris Televisió. Teniu diverses possibilitats: a les 10.45, a les 13.05h i a les 16.45h., sempre tot just després de l´Info Barris de Ciutat Vella.

I comencem el repàs de l´actualitat a Vallbona, on no hi ha cap escola bressol i els pares i mares han de portar els nadons a Ciutat Meridiana. Des de fa temps, les famílies reclamen que se´n construeixi una al barri, però de moment, no hi ha prou habitants per complir la ràtio. Actualment al barri hi viuen prop de 300 persones. Tot i això, en els darrers anys s’han construit nous blocs de pisos i això ha fet que la població s’hagi multiplicat i rejovenit. Les famílies esperen que amb els 2000 habitatges previstos per l’ARE a la Ponderosa el nombre de veïns arribi als 4.000. Aleshores, Vallbona podrà tenir escola bressol, entre altres equipaments. Mentrestant, els pares i mares recorren a la imaginació. De moment, els veïns agafen signatures al barri per agilitzar la construcció de l’escola bressol o que s’habiliti una part de l’escola Ciutat Comtal.

L´apartat de breus el protagonitzen dues masies: Can Valent i Can Basté. Els alumnes de l’Escola de Disseny presentaran el curs vinent un projecte per a Can Valent. Els veïns de Porta volen conservar la masia i mantenir la catal•logació del casalot situat a pocs metres del cementiri de Sant Andreu. A principis de mandat l’Ajuntament i els veïns van acordar reconvertir Can Valent en una escola bressol per al barri. Però finalment, el departament d’urbanisme va descartar el projecte. Ara, els alumnes de l´escola de disseny aplicaran a la masia els coneixements que han adquirit per tornar a omplir de vida Can Valent. I una altre masia que també està estudiant fer un canvi d´horari és la de Can Basté. Amb l’arribada del bon temps, l’equipament ofereix activitats a la plaça fins tard. Les queixes dels veïns propers a la masia han fet que l’Ajuntament analitzi l’horari d’algunes d’aquestes activitats i estudiï ubicar una part de l’oferta nocturna, com ara els concerts, en altres espais alternatius.

I finalment, el reportatge d´avui ens mostra la resposta veïnal al desallotjament del taller dels Biciosxs. A primera hora de dimarts passat, els Mossos d’Esquadra van desallotjar el Taller de Bicis de Roquetes-Verdum del carrer de Joaquim Valls. La reacció del col•lectiu Biciosxs i diverses entitats de les Roquetes, la Prosperitat i Verdum no es va fer esperar. Un centenar de persones es van concentrar al vespre a la Marquesina de la Via Júlia i es van manifestar per diversos carrers de Verdum. Les protestes van finalitzar davant la porta tapiada del taller. Fa més de 5 anys, el col•lectiu Biciosxs va okupar un solar abandonat al carrer de Joaquim Valls per instal•lar-hi un taller de reparació de bicicletes. Els joves reclamen la reobertura del taller per poder continuar amb les activitats.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies