L’informatiu de Nou Barris, avui a les 13.05h a Barcelona Televisió

Les escoles Gaudí i Antoni Maria Claret i l´institut Collserola es fusionen en un mateix projecte pedagògic

Barcelona Televisió emet avui un nou Info Barris que recull l´actualitat del districte, elaborat per Nou Barris Televisió. Teniu diverses possibilitats: a les 10.45, a les 13.05h i a les 17.45h., sempre tot just després de l´Info Barris de Ciutat Vella.

Aquesta setmana explicarem que Nou Barris estrenarà el proper curs un projecte escolar innovador. Amb el nom d’Institut Escola Turó de les Roquetes, es fusionen dos equipaments de primària i un de secundària amb un mateix programa pedagògic. El projecte suposa tot un efecte dòmino. L’institut Collserola desapareix i els alumnes de secundària aniran a l’actual escola Gaudí, que aquests dies buida el centre per traslladar els nens de primària a l’escola Antoni Maria Claret, on s’estan adaptant alguns espais per rebre els nous alumnes. La idea d’aquest nou institut escola Turó de les Roquetes és que hi hagi només un centre dividit en dos edificis propers. Un de primària i un de secundària
Part dels pares i mares dels alumnes afectats no està d’acord amb els canvis, tot i que sempre s’ha demanat un projecte pedagògic comú entre primària i secundària, de manera que hi hagués continuïtat i el pas dels nens i nenes d’un centre a l’altre no fós traumàtic. La nova junta directiva teballa en un programa pedagògic comú, com explica l´Antonio Aragón, director del nou Institut Escola Turó de Roquetes: ‘Nosaltres hem dissenyat un conjunt d’àmbits educatius de manera línial entre primària i secundària de manera transversal de forma que no donarem tant pes a tot el currículum rígidament establert, sino que treballarem més en àmbits de lectura, d’expressió, de matemàtiques, de noves tecnologies, de metodologia, de diversitat, de tutorial…
Durant l’estiu es faran les obres imprescindibles per adaptar l’escola Antoni Maria Claret. Més importants són les tasques d’acondicionament de l’escola Gaudí per transformar aules de P-3 en laboratori i aules de secundària. Aquí les reformes s’acabaran a finals de 2012. L’institut escola Turó de les Roquetes serà un dels pocs equipaments d’aquest tipus a Catalunya.

També us mostrarem la festa d´estiu de la Fundació Ludàlia a l´Ateneu Popular de Nou Barris. Aquesta fundació treballa amb joves amb discpacitat intel•lectual des d’un punt de vista d’entreteniment. Partint del teatre, es promouen les habilitats de comunicació i nivells d’autonomia personal i social del col•lectiu. Es tracta d’una trentena de joves que guiats per sis professionals del món del teatre i la dansa, han presentat a l’Ateneu l’obra de teatre amb la qual tanquen la temporada.

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies