Manifestació contra el tancament de les urgències nocturnes als ambulatoris

Els CAP de Ciutat Meridiana i de la Guineueta podrien perdre el Servei d´Atenció Continuada amb les retallades sanitàries

Els veïns de Nou barris estan en peu de guerra contra les retallades sanitàries. A la reducció del 10% del pressupost i el tancament de sales i llits a la Vall d’Hebron, es poden afegir el tancament de les urgències noctures als CAPs de la Guineueta i Ciutat Meridiana. Aquest darrer de forma imminent, el proper dilluns, segons els veïns. Per això, s´ha convocat aquest vespre a les 19h una assemblea oberta d’indignats/des sobre sanitat davant del CAP de Guineueta al passeig de Valldaura. Els convocants volen que de l´assemblea surti un grup de treball sobre sanitat que treballi propostes, alternatives i mobilitzacions.

Abans, a les 17h, els veïns de la Zona Nord es concentraran davant el CAP Ciutat Merididana, que témen que si dilluns vinent tanca el servei d’atenció continuada, hagin de desplaçar-se en cas d´urgència a Sant Andreu, un inconvenient durant la nit per a les persones que no tenen cotxe. Des de fa unes setmanes, els veïns han fet concentracions per protestar contra aquesta decisió. Avui aniran en manifestació fins a l’ambulatori de la Guineueta, per reunir-se amb els afectats del CAP de la Guineueta. La Coordinadora d’Entitats i Associacions de veïns de Nou barris creu que les urgències nocturnes a la Guineueta podrien tancar el mes d’octubre, en favor d´un ambulatori d´Horta.
Des de l’institut Català de la Salut s’afirma que encara s’està negociant la redistribució de les urgències nocturnes i que per tant no s’ha pres cap decisió sobre el tancament de serveis als ambulatoris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies