Els reportatges de l’Infobarris

Reclamen que la plaça de Llucmajor s’anomeni plaça de la República

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

La Coordinadora d´Entitats i Associacions de Veïns de Nou Barris vol canviar el nom de la plaça de Llucmajor pel de plaça de la República. Els veïns ja fa dos anys que ho demanen, aprofitant que l´estàtua de la República presideix des de fa 20 anys el monòlit central de la rotonda.
Originàriament, l’estàtua es trobava a la Diagonal amb el passeig de Gràcia, però amb l’arribada del franquisme la van guardar en un magatzem. La coordinadora tem ara que se’n vulgui recuperar la ubicació original.
Al juliol, la Taula de Nou Barris per la República i la Comissió de la Dignitat van reclamar, amb motiu del 75 aniversari de l´”alzamiento nacional”, que la plaça canviï de nom i passi a dir-se de la República. La reivindicació no acaba aquí. Les dues entitats volen que tant l´estàtua com el medalló de Pi i Margall tornin en forma de rèplica allà on van figurar per primer cop: a la confluència del passeig de Gràcia amb la Diagonal. Al gener, l´Ajuntament va retirar d´aquest espai l´estàtua de la Victòria, un dels últims vestigis franquistes, que va substituir, el 1939, l´escultura que avui reposa a Nou Barris. Les dues entitats ja han encarregat un projecte sobre la restauració del monument, que creuen que no serà massa costós.

http://www.btvnoticies.cat/2010/11/22/reclamen-que-la-placa-de-llucmajor-sanomeni-placa-de-la-republica/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies