Els reportatges de l’Infobarris

Nou Barris se solidaritza amb els joves de Nicaragua

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

El centre Ton i Guida va exposar a principis d’any una mostra de la tasca que duen a terme els membres del Comité de Solidaritat amb Nicaragua. Fa uns 10 anys, els membres del comité van inciar un projecte per resoldre la problemàtica que hi ha amb els joves al barri nicaragüenc Boris Vega, a la ciutat d´Estelí.
La iniciativa s’anomena ‘Salvando el nido’ i vol donar alternatives a les bandes que es formen al carrer. Ja s’ha construït al barri una ‘casa de l’adolescent’ per orientar els joves. Aquest projecte va començar fa 8 o 9 anys quan els joves d´aquest barri eren ´pandilleros violents´. Llavors el comité es va plantejar fer un projecte amb ells. Hi van entrar dos tècnics dins el projecte, i van començar a fer sobretot prevenció contra la droga, l´alcohol i, també, contra la prostitució.

A la imatge, Rafa Juncadella, una de les ànimes de l´Agermanament, observa algunes fotos de l´exposició.

http://www.btvnoticies.cat/2011/02/28/nou-barris-es-solidaritza-amb-els-joves-de-nicaragua/#None