Els reportatges de l’Infobarris

L’escola d’adults Freire adapta l’oferta formativa als nous temps

A l’estiu recuperem els reportatges que al llarg de l’any han omplert els Infobarris de Nou Barris. Petites peces protagonitzades per veïns i veïnes del districte que ens mostren la diversitat, els caràcter reivindicatiu, la festa i tants altres aspectes que formen part de la vida social dels barris.

L´escola d´adults Freire, un centre amb més de 30 anys d´història, ha adaptat la seva tasca les noves necessitats formatives. Quan va començar feia sobretot alfabetització. Ara continua oferint el graduat en secundària, però també s´hi fan cursos d´informàtica, i d´anglès, català i castellà per a estrangers.
Aquest centre educatiu és un dels equipaments més emblemàtics de Verdum. Va començar l’any 1971, quan un grup de dones, conscients de les mancances educatives al barri, van iniciar un projecte d’escola a casa seva. Va ser necessària una llarga lluita veïnal per aconseguir, al curs 77-78, el reconeixement d’escola pública i l’assignació d’una mestra remunerada per l’Administració.
Després de més lluites i victòries, finalment, el curs 80-81 ‘la Freire’ s’instal•la definitivament a la via Favència i ofereix ensenyaments reglats i tallers. L’escola ha estat també un motor cultural del barri, impulsant activitats com ‘La Cultura va de Festa’.

http://www.btvnoticies.cat/2011/03/14/lescola-dadults-freire-adapta-loferta-formativa-als-nous-temps/

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies