Un grup de veïns ret homenatge a Josep Lluís Facerías

L’acte es va celebrar a la placa que recorda el lloc de la mort del maqui en una emboscada de la policia franquista

Des de fa uns anys, una placa recorda a la plaça de las Madres de la Plaza de Mayo el lloc on va morir el milicià Josep Lluís Facerías, un dels màxims exponents del maqui urbà als anys 50. Facerías (1920 – 1957) va morir a la cruïlla dels passeigs d’Urrútia i del Verdum i del carrer del Doctor Pi i Molist, que aleshores era un descampat al davant de l’institut Mental de la Santa Creu. Va ser assassinat per la policia franquista en una emboscada policial després d’una confidència. Va ser un 30 d’agost i per aquest motiu, es va organitzar un acte per recordar la figura i la filosofia del milicià just en el punt on va caure. Durant l’homenatge, els assistents van posar flors a la placa i van reivindicar la lluita de Facerías contra la dictadura i per la igualtat de classes. Així mateix, van demanar que la Comissió del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona i el Consell de Districte dediquin un carrer, parc o plaça de Nou Barris al milicià maqui, per recuperar la veu dels moviments socials.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies