El jutge arxiva la causa penal per l’ocupació de l´edifici 15-O

L´acusació disposa de la via civil o administrativa per reclamar el desallotjament de l´immoble

El jutge penal ha decidit arxivar la denúncia per l´ocupació de l´immoble del carrer d´Almagro, a Nou Barris, ja que considera que no hi ha delicte. Ara, l´acusació disposa de la via civil o administrativa per reclamar el desallotjament de l´edifici.

El titular del jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona que porta el cas de l’edifici ocupat del carrer d’Almagro va decidir ahir no desallotjar. En una interlocutòria el jutge justifica la decisió dient que els fets investigats no constitueixen una infracció penal i que, per això, s’arxiva la causa.

Segons la interlocutòria, el futur de l’edifici és de ´total indefinició´. Afegeix que l’edifici té diversos propietaris però només un, CajaMar, ha denunciat. El jutge considera que s’ha demostrat que els ocupants no han causat cap atac penal als propietaris dels pisos. Per tots aquests motius, el jutge arxiva el cas per la via penal. Aquesta decisió, però, es pot recòrrer. A més, els propietaris poden optar per la via civil o administrativa per recuperar l’immoble.

Divendres 4 de novembre es va celebrar la vista prèvia d’aquest cas. Després que declaressin com a imputades vuit persones a qui els Mossos d’Esquadra havien identificat com a ocupants, el fiscal va sol·licitar que es dessallotgés l’edifici de Nou Barris en un mes. D’aquests imputats, sis eren ocupants i els altres dos, membres d’associacions i col·lectius que donen suport als ´indignats´. L’edifici va ser ocupat per membres del moviment del 15-M després de la manifestació del 15 d’octubre. Posteriorment, el van entregar a famílies amb dificultats.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies