María Ruiz refusa la Medalla d’Honor de la Ciutat

La històrica dirigent veïnal protesta d’aquesta manera contra les retallades

María Ruiz, més coneguda com a Maruja, dirigent veïnal de la Prosperitat, va trencar absolutament el protocol del lliurament de les medalles d’Honor de Barcelona d’enguany, celebrat dimarts al vespre. En el moment de rebre la medalla, Maruja va sorprendre tothom demanant la paraula. El seu discurs va ser breu: ‘Agraeixo enormement el suport de tothom que m’ha proposat a aquesta medalla tan important, però personalment no la puc acceptar d’un govern que està retallant allò pel que he lluitat i lluitaré’. Amb aquestes paraules, va refusar la medalla de la ma de l’alcalde Xavier Trias, i va abandonar el Saló de Cent entre els aplaudiments d’alguns veïns.
Les medalles d’Honor de Barcelona reconeixen la tasca de les persones i entitats que, amb el seu treball diari, contribueixen a construir Barcelona des d’una perspectiva social i cultural. En el cas de María Ruiz, es reconeixia la seva trajectòria de compromís social, que l’ha convertit en un referent del moviment veïnal de Nou Barris.
Hi ha pocs veïns de la Prosperitat que no coneguin a Maruja, una de les dirigents veïnals més històriques, que ha participat en les principals lluites de Nou Barris per millorar la qualitat de vida a la zona i les condicions laborals. Un exemple el trobem el 1976, quan va ser una de les protagonistes a l’ocupació pacífica de la parròquia de Sant Andreu per defensar els treballadors acomiadats per Motor Ibérica. Actualment, és la presidenta del Casal d’Avis de la Prosperitat i continua tan activa com sempre.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies