L’olivera solitària d’Antoni Santiburcio

Un arbre procedent de Jaén recorda al Parc Central l’exregidor de Nou Barris

El Parc Central de Nou Barris és un recinte ple d’història. La majoria de veïns sap que allà hi havia l’antic Institut Mental de la Santa Creu, després el barri de Can Carreres, encara resta un aqüeducte i dues masies… però pocs coneixen que, d’entre tots els arbres del parc, hi ha un de ben especial. El van descobrir fa poc els membres de l’Arxiu Històric de les Roquetes- Nou Barris rebuscant entre la història. ‘És una olivera que es troba entre l’antiga masia de Can Carreres, que està pendent de rehabilitació, i un banc’, explica en Josep Maria Babí, de l’Arxiu Històric de les Roquetes- Nou Barris. Es tracta d’una olivera solitària, apartada de la resta, que recorda l’exregidor de Nou Barris, Antoni Santiburcio, desaparegut fa 10 anys. ‘Aquest parc es va inaugurar en la seva totalitat l’any 2003, i ell no ho va poder veure perquè va morir el 2001- explica en Josep Maria – aquesta olivera que no té cap denominació ni cap rètol que ens il•lustri del què és, es va fer portar des de Jaén i de fet és un memorial pel regidor Antoni Santiburcio’.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies